Antena Căutare

Aici am vrea să lucrăm cu toții. Iată cum arată biroul perfect în viziunea angajaților

Locul de muncă și atmosfera de la birou sunt extrem de importante pentru calitatea vieții fiecăruia dintre noi.

Locul de muncă și atmosfera de la birou sunt extrem de importante pentru calitatea vieții fiecăruia dintre noi.

Ne petrecem la serviciu cel puțin 40 de ore pe săptămână, fapt care ne determină să acordăm o atenție sporită felului în care arată spațiul nostru de lucru, dar și atitudinii colegilor, în general. După ce câteva mari companii de IT au lansat un trend în ceea ce privește spațiul de lucru, punându‐leangajaților la dispoziție camere de relaxare, camere de joacă și chiar dozatoare de bere, tot mai multe companii par să fie interesate de crearea unui spațiu de lucru inovativ, modern și relaxat.

Iată ce caracteristici are biroul perfect în viziunea angajaților:

Acces ușor la transportul public pentru un drum mai scurt

Zecile de minute petrecute zilnic în trafic îi fac pe mulți angajați să ia în considerare transportul în comun, fie că este vorba despre metrou, fie că preferă transportul public de suprafață. Este important ca drumul până la birou să fie cât mai scurt și cât mai comod, în caz contrar, întreaga zi este compromisă încă de dimineață.

În Capitală există mai multe parcuri de birouri amplasate în zone cu acces ușor la transportul public. Acest parc de birouri, de pildă, se află în vecinătatea stației de metrou Pipera și este un exemplu concludent în acest sens, pentru că cei care lucrează la companiile care au sediul aicii pot ajunge cu ușurință la serviciu. De altfel, în incinta lui își au sediul unele dintre cele mai mari corporații care activează la noi în țară.

Spațiu generos

Pentru confortul angajaților și eficiența lor sporită, spațiul alocat fiecărei persoane ar trebui să fie unul generos. Nimănui nu‐i face plăcere să lucreze într‐un loc supraaglomerat, în care domnește haosul și dezordinea. Puterea de concentrare are foarte mult de suferit atunci când într‐un spațiu mic lucrează foarte multe persoane.

Din acest motiv, multe companii mari au anunțat relocări odată ce numărul angajaților a crescut. Acest lucru a determinat și schimbări în zona construcțiilor de spații pentru birouri. Tot mai multe clădiri de birouri se construiesc atât în București, cât și în țară, ajungându‐se inclusiv la exagerări. Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development este de părere că “dezvoltările de birouri speculative sau bazate pe relocări anunţate în Bucureşti vor conduce inevitabil la un grad de ocupare nesustenabil”, lucru pe care îl observăm cu ochiul liber, trecând pe lângă clădiri de birouri goale.

Multă culoare și lumină

Birourile gri și întunecate, cu clasica lumină rece, de neon, nu mai sunt de mult căutate de marile companii. Și angajații consideră că un birou cu multă lumină îi ajută să se concentreze mai bine și să fie mai productivi. Oricine îți dorește să lucreze într‐un birou cu ferestre mari, în care care intră lumină naturală din plin. Culorile sunt și ele importante, deoarece își pun amprenta pe starea noastră de spirit. Un birou colorat face atmosfera de lucru mai efervescentă, iar oamenii devin mai creativi atunci când mediul de lucru le conferă o stare de relaxare.

Restaurante, săli de sport și alte facilități în apropiere

Este un factor care ține de pragmatism și unul pe care angajații pun preț, de obicei. Ei își doresc să aibă în apropiere restaurante sau cantine care să le ofere posibilitatea să‐și ia masa de prânz la un preț rezonabil și fără să fie nevoie să parcurgă un drum prea lung până acolo. De asemenea, este mereu un plus ca în apropierea locului în care lucrează să existe și o sală de sport, un coafor, un supermarket sau o grădiniță, pentru că îi ajută să economisească o mulțime de timp. Unii angajatori rămân reticenți la aceste idei, dar salariații au de partea lor experimentele reușite ale companiilor care au implementat aceste schimbări și au obținut mai multă eficiență din partea angajaților. De altfel, numeroase studii au demonstrat că angajații mulțumiți și fericiți sunt mult maiproductivi, mai motivați și mai creativi, iar într‐un birou colorat și într‐o atmosferă relaxată, oamenii au și o stare de spirit mai bună.

Ce caracteristici are biroul perfect în viziunea ta?

Sursa foto: Shutterstock

Cinci lucruri pe care angajatorii ar trebui să le facă pentru a ușura munca salariaților... Veste SENZAȚIONALĂ! Statul trebuie să RAMBURSEZE TOȚI BANII ÎN CEL MAI SCURT TIMP. Anunțul oficial a fost făcut!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x