Antena Căutare

Alro a inghetat salariile la Alum Tulcea, sindicalistii ameninta cu greva generala

Combinatul Alum Tulcea, singurul producator de alumina din Romania, a inghetat salariile ca urmare a scaderii pretului la tona de alumina sub cele de productie iar sindicalistii au inregistrat conflictul deschis de munca dupa ce compania le-a refuzat majorarea salariilor cu 20%, informeaza jurnalul.ro.

"In 2009, am pornit cu nivelul de salarizare din 2006. In 2009 pentru 2010 nu am negociat nimic cu administratia, iar in 2010 pentru 2011 ni s-a promis o crestere care nu s-a mai produs din motive necunoscute. Si asa se face ca am avut o crestere economica de 3% a lefurilor din combinat in ultimii ani. Am fost anuntati zilele acestea ca vom avea o prima de Pasti de 150 de lei, dar este o suma ridicola, in conditiile in care din situatia economica a combinatului pe primele 10 luni ale anului trecut reiese ca am avut profit. Ce solicitam noi este extrem de putin fata de posibilitatile economice ale unitatii. Ni s-a spus ca exista posibilitatea inregistrarii unor pierderi de 50-60 de dolari pe tona de alumina, din cauza cresterii preturilor la utilitati, iar noi nu am cerut decat o crestere de 2 dolari pe tona de alumina pentru salarii", a declarat Gheorghe Dragu, presedintele organizatiei Liber din Alum SA, citat de jurnalul.ro.

In replica, Nicolae Anghelovici, directorul operational al combinatului, a declarat ca in momentul de fata unitatea isi continua activitatea doar pentru a pastra locurile de munca.

Peste un miliard de euro, datoriile CFR SA, sterse de Guvern... FMI vrea sa-si majoreze capacitatea de imprumut cu 1.000 miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x