Antena Căutare

ANAF ar putea cere teatrelor contributii pentru angajatii platiti cu drepturi de autor

ANAF a inceput o serie de inspectii fiscale, inclusiv in cazul teatrelor, dupa ce a constatat ca exista anumite persoane fizice care, desi aveau incheiate contracte de drept de autor, in realitate desfasurau activitati de natura dependenta, ceea ce presupune plata unor contributii sociale, relateaza Mediafax.


Din analiza bazelor de date s-a constatat ca exista cazuri in care contribuabili persoane fizice, desi au realizat venituri care depasesc respectivul plafon, nu au depus cerere pentru luarea in evidenta ca platitor de TVA, motiv pentru care a fost initiata o actiune de verificare a activitatii persoanelor fizice aflate in aceasta situatie, se arata intr-un comunicat al ANAF.

In urma inspectiilor fiscale deja desfasurate, ANAF a constatat ca activitatea desfasurata de unele persoane fizice a fost efectuata in mod independent, astfel ca organele fiscale vor proceda la stabilirea eventualelor obligatii fiscale fata de bugetul de stat sau la inregistrarea ca platitor de TVA, in functie de situatia specifica fiecarui caz in parte.

De asemenea, activitatea desfasurata de alte persoanele fizice reprezinta o activitate dependenta, iar in acest caz contractele incheiate nu reflecta realitatea economica, astfel ca inspectia fiscala se va extinde si la contribuabilii platitori de venit in vederea stabilirii situatiei fiscale reale.

"Fiecare caz controlat pe drepturi de autor a fost, este si va fi tratat in parte, fiecare act fiind analizat cu atentie. Dovada este faptul ca urmare verificarilor efectuate pana in prezent, pe langa persoanele fizice care au desfasurat activitati independente si care au obligatia platii TVA, s-au identificat si persoane fizice, de exemplu din categoria socioprofesionala a actorilor, care, desi aveau incheiate contracte de drepturi de autor, in realitate au desfasurat activitati de natura economica dependenta", a declarat in comunicat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

El a aratat ca, in acest ultim caz, ANAF a declansat si va declansa actiuni de inspectie fiscala, conform reglementarilor legale in vigoare, si la platitorii de venit pentru stabilirea in sarcina acestora a obligatiilor fiscale neachitate la bugetul general consolidat.

sursa:Hotnews

Foto: debanat.ro

Criza continua sa afecteze Europa. Majorarile salariale trec neobservate din cauza inflatiei... BCE: Daca Grecia intra in incapacitate de plata se declanseaza haosul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x