Live acumFilm: Divergent
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

ANAF, lovitură pentru români! Cine trebuie să plătească cu 630 de lei mai mult, de la 1 ianuarie 2020

Vești nu tocmai bune pentru români, deși mulți s-au bucurat după ce a fost anunțată majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2020! Ce Categorie de români va da bani mai mulți la stat, sub formă de contribuții?

Majorarea salariilor are și efecte negative pentru unii români

Majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2020 vine și cu schimbări pentru o anumită categorie de români.

Astfel, conform unor calcule simple, cei care vor realiza venituri extrasalariale cel puțin echivalente cu plafonul de 12 salarii minime brute pe economie sunt obligați nu doar să depună declarația unică de venit la ANAF, ci să plătească pentru asigurarea la sistemul public de pensii şi la sistemul asigurărilor de sănătate, în total, aproape 9.400 de lei, cu 630 de lei mai mult decât în acest an.

Majorarea salariilor are și efecte negative pentru unii români

Creşterea contribuţiilor obligatorii pentru aceste persoane care realizează venituri extrasalariale este efectul majorării salariului minim pe economie la 2.230 de lei brut lunar.

Creșterea salariului minim brut afectează mai ales persoanele fără venituri și pe cele care realizează venituri extrasalariale sub plafonul de 12 salarii minime brute pe economie, căci anul 2020 le obligă să plătească cu 540 de lei mai mult pentru asigurarea de sănătate și pentru asigurarea socială, adică un total anual de 8.028 de lei, informează cei de la bugetul.ro.