Antena Căutare

Banca Franţei: Economia franceză îşi revine din criza provocată de noul coronavirus cel puţin în ritmul anticipat luna trecută, poate ceva mai bine

Economia franceză îşi revine din declinul provocat de epidemia de coronavirus cel puţin în ritmul anticipat în urmă cu o lună şi poate chiar mai rapid, a declarat duminică guvernatorul Băncii Franţei, Francois Villeroy de Galhau, citat de Reuters.

Banca centrală franceză a estimat în iunie că a doua mare economie a zonei euro va funcţiona cu 12% sub nivelul normal până la sfârşitul lunii iunie, comparativ cu o reducere de 32% la începutul restricţiilor impuse la sfârşitul lunii martie din cauza noului coronavirus.

Banca Franţei urmează să îşi actualizeze estimările marţi, în funcţie de respunsurile date de mii de companii într-un sondaj lunar referitor la climatul de afaceri.

”Redresarea are loc cel puţin aşa cum ne-am aşteptat şşi poate ceva mai bine”, a afirmat Villeroy la televiziunea LCI.

În luna iunie, banca centrală a anticipat că economia s-a contractat probabil cu 15% în trimestrul al doilea.

Duminică, Villeroy a declarat că evoluţia economiei ”ar putea fi ceva mai bună”.

Sursa : news.ro

Marea Britanie: Huawei trebuie să respecte condiţii clare pentru a fi implicată în construcţia reţelei 5G... Un consorţiu britanic care reuneşte companii ca Ford şi Airbus se desfiinţează după ce a produs peste 13.000 de ventilat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x