Antena Căutare

BEI: Romania a atins cea mai grava perioada a crizei economice

Economia Romaniei a atins deja minimul, dar acum traverseaza ultima faza a crizei, care se manifesta prin dificultati "uriase" privind bugetul public, e de parere vicepresedintele Bancii Europene pentru Investitii, Mathias Kollatz-Ahnen.

"Criza nu s-a terminat. Cateodata oamenii sunt prea pesimisti, iar alteori prea optimisti. Fiecare dintre declaratiile care sustineau ca criza s-a terminat - mai mult sau mai putin - au fost in mod clar prea optimiste", a declarat Kollatz-Ahnen, in urma unei conferinte de presa organizata la Bucuresti.

Acesta spune ca, in general, o criza numara patru faze, traversate si de economia noastra. Ultima data, efectele se manifesta la nivelul bugetar.

"Prima data intr-o criza exista problemele sectorului financiar, care nu au fost cauzate de Romania. Apoi urmeaza efectul de contagiune al economiei reale, iar ulterior se atinge punctul de minim. Minimul a fost atins in Romania, iar acum urmeaza o revenire usoara, care este insa insotita de dificultati uriase legate de bugetul public. (...) In prezent ne aflam in faza a patra, care face parte totusi din criza", a mai spus oficialul BEI.

FINANCIARUL te invita in Universul Cunoasterii cu "RAFTUL de CULTURA GENERALA"!... "Rabla 2010" incepe timid sa mearga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x