Antena Căutare

Blue Air a renuntat la cinci avioane si la 300 de angajati

Compania Blue Air a renuntat la cinci din cele 11 avioane pe care le opera si la 300 din cei 800 de angajati, in cadrul procesului de restructurare care se va incheia la 1 noiembrie, a afirmat Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului din care face parte operatorul low-cost.

"Am returnat cel de-al cincilea avion la 15 septembrie si am ramas doar cu sase, iar capacitatea de transport a scazut cu 40%", a spus Racaru.

El a explicat ca reprezentantii Blue Air s-au intalnit cu furnizorii si le-au explicat ca au probleme financiare, iar tarifele de pasageri au scazut.

"La unii dintre furnizori aveam restante de o luna-doua. Ei au ales sa ia avioanele inapoi. Am renuntat la aceste avioane pentru ca vrem sa ramanem in piata", a mai spus oficialul companiei.

Racaru a adaugat ca Blue Air va achizitiona in perioada urmatoare doua avioane, cu rate de leasing mai mici, iar din 2013 vor ajunge primele din cele cinci aeronave proprietate Blue Air.

"In cadrul procesului de restructurare vom renunta pana la 1 noiembrie si la 300 din cei 800 de angajati. O parte din ei au plecat deja", a spus Racaru.

El a adaugat ca cifra de afaceri a companiei va ramane la nivelul celei de anul trecut, respectiv 150 de milioane de euro, cu 20% sub estimarile de la inceputul anului.

La inceputul lunii septembrie, conducerea Blue Air, companie controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, a declarat ca nu va lansa destinatii noi in acest an si ca are in plan un program de restructurare a companiei, care vizeaza printre altele concedierea mai multor angajati din echipajul de bord.

La acel moment, reprezentantii companiei au anuntat ca Blue Air a renuntat la patru avioane si ca va anula o parte din zboruri, printre care cursele interne neprofitabile si cele din Sibiu catre Londra, Valencia, Köln si Salonic.

Sursa: Jurnalul National

Romania, Azerbaidjan, Georgia si Ungaria vor detine parti egale in proiectul AGRI... Mugur Isarescu: Ratam tinta de inflatie, va ajunge la 7,5%-8% la sfarsitul anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x