Antena Căutare

Mugur Isarescu: Ratam tinta de inflatie, va ajunge la 7,5%-8% la sfarsitul anului

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat ca tinta de inflatie pe anul acesta va fi ratata ca urmare a deciziei cabinetului Boc de majorare a TVA. Potrivit guvernatorului, la finalul lui 2010, inflatia va ajunge "undeva intre 7,5% si 8%".

Ne pare rau, ratam tinta. Dar cand nu poti sa faci corectiile cu cifre nominale, le faci cu inflatia. Punctul de vedere si al Bancii Nationale, si al meu, este ca aceasta este o metoda categoric mai eficienta. Vedeti, functioneaza. Dar e si inechitabila, pentru ca ii loveste, in special, pe cei cu venituri fixe si venituri mai mici, si periculoasa, deoarece creeaza precedente

De asemenea, Isarescu sustine ca nu stie cum va reusi guvernul sa implementeze masurile de austeritate si, mai mult, nici nu crede ca acestea vor fi suficiente din punct de vedere economic si financiar.
Dezechilibrul este mare si cred ca ati auzit: pe factura cheltuielilor cu pensiile sunt deficite in jur de trei sau peste trei miliarde de euro", a spus Isarescu.

In ceea ce priveste aderarea la zona euro, guvernatorul a spus ca aceasta va fi amanata cu aproximativ trei ani.
Blue Air a renuntat la cinci avioane si la 300 de angajati... Metrorex majoreaza preturile cu 8% de maine!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x