Antena Căutare

Romania, Azerbaidjan, Georgia si Ungaria vor detine parti egale in proiectul AGRI

Romania, Azerbaidjan si Georgia vor detine cate 33 la suta din compania care va realiza proiectul AGRI, urmand sa se alature si Ungaria, iar cele patru parti sa detina fiecare 25 la suta din capitalul social al companiei, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Societatea ce se va infiinta in Romania va fi formata din companiile Romgaz, Georgian Oil and Gas Corporation (GOGC) si State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR).

Potrivit MECMA, societatea AGRI LNG Project Company va fi inregistrata, in perioada urmatoare, la Registrul Comertului, ca societate romana, va avea sediul la Bucuresti si va functiona in conformitate cu legislatia romana.

Conform prevederilor Memorandumului de Intelegere semnat intre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Romania, Ministerul Industriei si Energiei din Republica Azerbaidjan si Ministerul Energiei din Georgia, la data de 13 aprilie 2010, la Bucuresti, structura actionariatului este formata din cele trei companii partenere, Romgaz, SOCAR si GOGC. Fiecare companie detine un numar egal de parti sociale, reprezentand 33,33 la suta din capitalul social al societatii AGRI LNG Project Company.

In perioada 12-14 septembrie 2010 la Baku, Republica Azerbaidjan cu ocazia Summit-ului Presedintilor din statele partenere ale proiectului AGRI, la care a participat si premierul Republicii Ungare, Viktor Orban, au fost semnate Actul constitutiv al AGRI LNG Company, intre companiile Romgaz, Georgian Oil and Gas Corporation ( GOGC) si State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR) precum si Memorandumul de Intelegere intre companiile Romgaz, GOGC si SOCAR, privind structura proiectului AGRI si a principiilor de implementare a acestuia.

De asemenea, s-a semnat Declaratia de la Baku a presedintilor Republicii Azerbaidjan, Georgiei, Romaniei si a primului ministru al Republicii Ungare, privind sprijinul pentru implementarea proiectului interconectorului GNL, care va contribui la diversificarea rutelor de transport a resurselor de hidrocarburi, conectand Republica Azerbaidjan, Georgia, Romania si Republica Ungara.

Sursa: Jurnalul National

Campanie agresiva de vanzare a locuintelor lansata de dezvoltatorii din Ilfov... Blue Air a renuntat la cinci avioane si la 300 de angajati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x