Antena Căutare

BNR: Rezervele valutare au crescut in ianuarie cu 257 mil. €

Conform datelor publicate de BNR, rezervele valutare ale Romaniei au inregistrat in ianuarie o crestere cu 257 milioane de euro, ajungandu-se la un total de 32,68 miliarde de euro.

Principala cauza a acestui avans o reprezinta virarea transei de 900 de milioane de euro de catre Fondul Monetar International.

In ianuarie au avut loc intrari de 1,77 miliarde de euro, reprezentand transa a saptea aferenta acordului stand-by, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile au totalizat 1,51 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, precum si deprecierea dolarului american si lirei sterline fata de euro cu impact asupra diminuarii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, insa valoarea acesteia a scazut de la 3 518 milioane euro, in decembrie, la 3,258 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la finele lunii ianuarie au fost de 35,947 miliarde de euro, in scadere usoara de la 35,95 miliarde euro la finele anului trecut.

sursa: Financiarul.com

foto: IntactImages.ro

Boagiu: Restructurarea companiilor din subordinea MTI va dura doi ani... Leul se depreciaza iar in fata euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x