Antena Căutare

Medicool sezonul 6, 11 mai 2024. Cum să te protejezi corect de razele UV în timpul furtunilor solare, sau în vacanța la mare

Mihail Pautov și chimista Cristina Scomoroscenco au explicat la MediCOOL, în ediția de pe 11 mai 2024, cum ne protejăm de soare vara pe plajă și în timpul furtunilor solare.

Galerie
Mihail Pautov, alături de invitata sa Cristina Scomoroscenco, chimist, vorbesc despre ce ar trebui să faci ca să te protejezi de razele UV în vacanță și să nu transformi soarele în cel mai mare dușman. | Antena 1

Mihail Pautov, alături de invitata sa Cristina Scomoroscenco, chimist, au vorbit despre ce ar trebui să faci pentru a te proteja de razele UV în vacanță.

Pentru că se apropie sezonul estival Mihai Pautov a avut invitați care au vorbit despre cum ne menținem sănătoși și în siguranță pe timpul verii. Chimistul Cristina Scomoroscenco a atras atenția asupra celor două componente de radiații UV, una care este responsabilă de roșeața pielii și una de îmbătrânirea prematură a acesteia.

Așadar, chimistul recomndă la plajă și nu numai aplicarea a 2 degete de produs SPF cu factor de protecție 50 pe față, gât și urechi. Există patch-uri textile cu factor de protecție care, aplicate sub ochi, acolo unde pielea este foarte sensibilă, oferă protecție 100%, ceea ce crema nu reușește. În timpul furtunilor solare, aplicarea produselor cu protecție solară este importantă, pentru că indicele UV este unul ridicat.

Mihail Pautov a precizat că există aplicații care ne arată indicele UV în fiecare și că e recomandat ca la ora la care depășește indicele 3, să părăsim plaja. Totuși, rezistența la indicele UV este diferită de la om la om.

Citește și: Medicool sezonul 6, 20 aprilie 2024. La ce se poate folosi botoxul. Recomandările medicilor dermatologi

Cum acționează radiațiile UV

„E important să ne protejăm nu doar pielea, ci și părul. Părul este foarte agresat de soare. El se degradează în timp. Avem radiația UVA și UVB. Sunt două radiații diferite. Radiația UVB pătrunde doar superficial în epidermă. E responsabil de roșeață și cancerul de piele. Componenta de UVA ajunge mult mai adânc în piele și cauzează îmbătrânirea premature a pielii, pentru că distruge acea rețea de colagen și elastină. Apar acele riduri ireversibile. Indiferent de ora la care ne aflăm pe plajă trebuie să aplicăm un factor de protecție maxim, deci 50. Contează și cantitatea. De exemplu, dacă avem o cremă trebuie să aplicăm 2 degete de produs., pentru față, gât și urechi.

Nu există filtre chimice și fizice care să fie 100% sănptoase. De aceea e important ca seara să le eliminăm de pe ten. Patch-urile oferă protecție 100% pentru că sunt textile. Ele au un hidrogen și se aplică pe ochi. Aceste soluții au fost făcute în special pentru jucătorii de golf, ei fiind foarte mult expuși la soare. SPF-ul nu protejează 100%.

În cazul unei furtuni solare cremele SPF 50 ne protejează, dar parțial. Patch-urile textile ne protejează 100%.

„Indexul UV o să fie foarte sus în cazul furtunilor solare. Sensibilitatea sau rezistența fiecăruia la acel index UV este diferită”, a spus invitata lui Mihai Pautov.

Citește și: Medicool sezonul 6, 4 mai 2024. Metode de slăbit tradiționale și medicale. Ce spun specialiștii

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Un 2025 de excepție! Vezi acum
Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x