Antena Căutare

Canicula "topeste" profitul comerciantilor din piete cu pana la 50%

Canicula din ultimele zile i-a topit pe comercianti. O data cu ei si alimentele pe care le vand in piete. Chiar daca sunt ferite de razele soarelui la umbra unei tarabe, fructele si legumele se strica foarte repede din cauza caldurii.

Inspectorii au luat la puricat pietele volante. Au si motive. Temperaturile de peste 30 de grade Celsius pun sub semnul intrebarii calitatea produselor puse spre vanzare.

"Este un control de rutina, control tematic, pe targurile cu produsele traditionale", explica un inspector de la ANSVSA Bucuresti.

Temperaturile mari le fac probleme mai ales celor care vand la tarabe. Chiar si in pietele acoperite sunt peste 29 de grade. Oamenii apeleaza la tot felul de metode pentru a nu pierde tot - le stropesc cu apa rece, le spala in galeti sau culeg mai putine zarzavaturi.

Fructele si legumele se strica insa foarte repede. Spre exemplu, o salata nu rezista pe taraba mai mult de trei zile.

In fiecare an, asa se intampla vara, se plang comerciantii. Pierderile pot ajunge si la 50% daca nu reusesc sa vanda rapid marfa.

Foto: Intactimages

De la inceputul anului, CFR a strans pierderi de 40 mil. €... Leul se apreciaza in raport cu euro, dar scade fata de dolar. Vezi cursul BNR!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x