Antena Căutare

Carburanți tot mai scumpi în România! Benzina și motorina trec de pragul de șase lei pe litru!

Benzina şi motorina s-au scumpit în România cel mai mult din toată Europa în ultimele două săptămâni. Specialişii avertizează că în scurt timp carburanţii vor ajunge şi la 6 lei litru.

Benzina şi motorina s-au scumpit în România cel mai mult din toată Europa în ultimele două săptămâni. Specialişii avertizează că în scurt timp carburanţii vor ajunge şi la șase lei litru.

Scumpirea din ultimele două săptămâni a carburanţilor, generată şi de creşterea taxelor, în special a majorării accizelor de anul trecut, a fost mai mare decât cea din Europa, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a pieţei carburanţilor din Uniunea Europeană.

La data de 1 ianuarie, preţul mediu la benzină era, în România, de 5,16 lei pe litru, iar preţul mediu al motorinei de 5,27 lei pe litru. La 15 ianuarie, benzina costa 5,32 lei litrul, iar motorina 5,42 lei litrul, potrivit statisticii Oil Bulletin, ceea ce înseamnă o creştere cu 3% la benzină şi cu 2,8% la motorină.

La nivel european, carburanţii s-au scumpit in aceeasi perioada cu 0,3%.

Prețuri medii ale carburanților:

Romania 1,15 euro

Austria 1, 20 euro

Bulgaria 1,043.56

Grecia 1,544.00 euro

Curs valutar 23 ianuarie. Euro a explodat din nou! Al treilea maxim istoric. Niciodată nu a mai fost așa!... Vești proaste, șoferi! Benzina și motorina se vor scumpi iar! Carburanţii vor ajunge, în curând, chiar şi la 6 lei pe l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x