Antena Căutare

Case de vacanta din ajutoare de stat

Structurile de cazare construite sau modernizate cu ajutor de stat trebuie mentinute in circuit timp de numai cinci ani. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, a modificat legislatia prin care va acorda ajutoare de stat in valoare de 346 de milioane de euro prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013.




Inainte de schimbare, legislatia prevedea ca obiectivul finantat sa ramana permanent in circuitul public. Aceasta portita legislativa deschide drumul celor care isi pot construi imobile din bani UE si de la bugetul de stat, iar dupa cinci ani le pot folosi dupa bunul plac.

O alta modificare este majorarea plafonului pentru modernizarea si extinderea structurilor de cazare de la 17 milioane de lei la 85 de milioane de lei. Orice proiect depus, indiferent de destinatie, trebuie sa se incadreze intr-un buget de 700.000-85 de milioane de lei. A fost eliminata conditia potrivit careia activitatile de modernizare/extindere a structurilor de cazare trebuiau incluse in proiecte distincte de proiectele care includ alte tipuri de infrastructura turistica.

MDRT a schimbat prioritatile proiectelor care urmeaza a primi finantare prin POR. Daca pana acum cele mai importante oportunitati de dezvoltare erau in turismul de nisa (turismul ecvestru, speoturismul, turismul de aventura, turismul memorial-istoric, de pelerinaj, de afaceri), acum important este turismul bazat pe resursele naturale din statiunile balneare si balneoclimaterice, litoralul si zonele muntoase, care ofera posibilitatea practicarii sporturilor de iarna.

Alte sectoare prioritare sunt dezvoltarea durabila a oraselor, promovarea turismului, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice. Controversatul ordin nu poarta semnatura Elenei Udrea, ca majoritatea actelor normative promovate de MDRT, ci a fost semnat de secretarul de stat Nastasia Gheorghe.

Tot articolul, Jurnalul National

ANAF a recuperat mai putin de 2% din sumele pentru care se judeca cu firmele... INS: Rata anuala a inflatiei a urcat la 4,42%. Preturile de consum au crescut cu 0,15%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x