Antena Căutare

Câte luni îşi pot amâna românii ratele? Măsuri de urgență din cauza coronavirusului

Ordonanţa de urgenţă care permite amânarea ratelor este gata. Guvernul va decide mâine dacă o adoptă sau nu. Câte luni își pot amâna românii ratele la bănci?

Amânarea ratelor se va face la cerere, de la distanţă, prin telefon sau online, şi, cel mai probabil, durata contractuală a creditului va fi extinsă.

PLATA RATELOR LA BĂNCI AR PUTEA FI AMÂNATĂ

Nouă luni, atât îşi pot amâna românii ratele la bănci, conform unei ordonanţe de urgenţă ce va fi aprobată mâine în şedinţă de Guvern.

Tot mâine vom afla şi condiţiile în care putem face cerere de păsuire. Specialiştii, însă, ne sfătuiesc să plătim în continuare ratele dacă ne permitem. Mai ales că prin scăderea dobânzii-cheie şi a indicelui Robor, ratele vor scădea.

Câte luni îşi pot amâna românii ratele? Măsuri de urgență din cauza coronavirusului

Măsuri economice pentru români, pe fondul epidemiei de coronavirus

Măsuri economice pentru români, pe fondul epidemiei de coronavirus

Florin Cîţu mai spune că Banca Naţională şi sistemul bancar au fost de acord cu propunerea. Aseară, premierul nu părea încântat de acest scenariu pe termen atât de lung.

Până la adoptarea ordonanţei, românii care sunt în imposibilitate de plată nu mai ajung pe lista rău-platnicilor.

Decizia a fost luată ieri de BNR care recunoaşte că astfel de situaţii dificile pot apărea din cauza crizei generate de noul coronavirus.

Tot după o măsură anunţată de Banca Naţională, ratele ar urma oricum să scadă. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei, a scăzut miercuri la 2,60%, nivel la care era în urmă cu doi ani.

Nuclearelectrica vrea să le dea acţionarilor dividende de aproape 500 milioane lei... Indicii americani Dow Jones şi S&P 500 au închis în creştere miercuri, pentru a doua zi consecutiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x