Antena Căutare

CE: Cresterea economica pentru Romania in 2012 a fost revizuita in scadere

Prognoza de crestere a Produsului Intern Brut (PIB) al Romaniei pentru acest an a fost revizuita de Comisia Europeana la 1,6%, fata de estimarea de 2,1% inaintata in toamna, informeaza Mediafax. Contractia este asteptata sa se extinda si in primele doua trimestre din 2012, o crestere modesta fiind previzionata pentru a doua jumatatate a anului.

CE a revizuit si estimarea privind evolutia PIB in zona euro in acest an de la plus 0,5% la mius 0,3%.


Romania are previzionata o crestere de 1,6% fata de anul 2011 si se gaseste pe pozitia a patra in UE dupa rata de crestere asteptata in 2012, in urma Poloniei (2,5%), Lituaniei (2,3%) si Letoniei (2,1%).

Cele mai mari scaderi sunt previzionate pentru Grecia (-4,4%), Portugalia (-3,3%) si Italia (-1,1%). In ansamblu, zona euro va avea o scadere de 0,3 procente, in timp ce Uniunea Europeana are previzionata o rata de 0%.

Executivul UE anticipeaza ca economia romaneasca va avea de suferit in acest an pe mai multe fronturi. Perspectiva de crestere este conditionata de incetinirea economiei globale, care va slabi cererea de exporturi, de nivelul scazut al increderii consumatorilor si investitorilor.

foto: allfreelogo.com

Mutarea low-cost-urilor, de pe Baneasa pe Otopeni, scumpeste biletele. Vezi cu cat!... Bucuresti: Desi e numai un proiect, Oprescu vrea taxa pe autostrada suspendata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x