Brașovul a devenit treptat un oraș tot mai căutat de cei ce aleg să-și construiască o viață nouă departe de locul în care s-au născut. Studenții care merg să facă școală la Universitatea din Brașov devin, mai apoi, fortă de muncă specializată în diverse domenii și sunt pregătiți, cel puțin la nivel teoretic, să micșoreze deficitul de personal cu care angajatorii din toată țara se confruntă, inclusiv cei din Transilvania.
În 2019, la nivelul județului Brașov, piața locurilor de muncă numără aproximativ 500 de posturi vacante, potrivit datelor făcute publice de Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov (AJOFM).
Cele mai multe dintre locurile de muncă din Brașov sunt destinate celor cu studii medii și vin din domenii precum construcții și imobiliare. La fel ca și în alte zone din țară, meseriile practice sunt la mare căutare și sunt plătite cu mult peste media salarială din orașul respectiv.
Salarii de 4.000 de ron pentru sudori și lăcătuși
Cele mai mari salarii în Brașov sunt pentru cei care au învățat meserie. Posturi de sudori și lăcătuși mecanci sunt scoase la concurs de angajatori care cer absolvirea unei școli profesionale sau a unui curs de calificare și experiență care nu este obligatorie, însă constituie un avantaj. Pe lângă salariul lunar, cei care caută să se angajeze pe aceste posture primesc și alte beneficia, precum prime, bonuri de masă și plata orelor suplimentare, dacă este cazul.
Și cei care cunosc o limbă străină, alta decât engleza sau franceza, pot câștiga bine în Brașov. Se caută operatori call-center pe limba germană, iar salariul pornește de la 3.000 de lei. Același venit lunar îl va avea și un mecanic auto. Mai multe service-uri din Brașov caută angajați pentru aceste posture și oferă contract de muncă și alte beneficii suplimentare. Și un muncitor în construcții este plătit cu cel puțin 2.500 de lei, în funcție de numărul de ore muncite.
Se caută și șoferi categoria B, dar și conducători auto profesioniști, pentru curse interne și internationale, iar aici salariile variază de la 2.000 - 2.500 de lei pentru mașini mici, până la 2.000 de euro pentru șoferii de tir.
2.400 de lei ca să modelezi covrigi, în Brașov
De departe, jobul care ne-a atras atenția, din pricina venitului oferit și a condițiilor de muncă, este cel într-o patiserie. Ca să modelezi covrigi, angajatorul oferă un salariu de 2.400 de lei, acesta fiind însă venitul brut, specifică acesta. Cu un program de 7-8 ore pe zi, candidatul va avea drept sarcină să supravegheze mașinăria. "Angajăm modelatori covrigi cu sau fără experiență. Beneficiem de mașină de modelat ce trebuie asistată. Programul de lucru este de 7-8 ore pe zi.
Sambăta și duminica sunt libere", se arată în anunț.
Cele mai mici salarii în servicii, comerț și retail
Sunt multe posturi disponibile pentru bucătari, ajutor de bucătar, ospătar și barman, însă aici salariile abia ajung la 2.000 de lei. În jurul acelorași bani este și remunerația unui manipulant marfă sau al unui lucrător comercial.
Brașovul a devenit un oraș profitabil în ultimii ani, astfel că economia locală a fost în continuă creștere. Dacă vrei să te muți în Transilvania și ești în căutarea unui loc de muncă, tot ce trebuie să faci este să intri să-l găsești pe una dintre cele mai mari platforme online destinate locurilor de muncă, JobZZ.ro. Mii de anunțuri sunt adăugate zilnic în toate domeniile! Tu ce voiai să te faci când erai mic?
Sursa foto: pixabay.com
Efectele vremii asupra agriculturii românești de anul acesta... Administraţia Fondului pentru Mediu: Panourile solare pot fi instalate fără autorizaţie de construire...