Antena Căutare

Cine este omul care a luat cu el în mormânt parola de milioane de euro

Imaginează-ți următorul scenariu: contul tău bancar de economii a fost blocat pentru că singura persoană care cunoștea combinația la seif a murit. Cam asta s-a întâmplat în cazul unui exchange de bitcoin.

Imaginează-ți următorul scenariu: contul tău bancar de economii a fost blocat pentru că singura persoană care cunoștea combinația la seif a murit. Cam asta s-a întâmplat în cazul unui exchange de bitcoin.

Posesorii de Bitcoin ar putea rămâne fără 190 de milioane de dolari, după ce singura persoană care cunoaștea parola a murit. Investitorii în exchange-ul de monede virtuale se lovesc de o asemenea problemă după ce singura persoană care deținea parola la conturile evaluate la 190 de milioane de dolari a murit neașteptat în India.

Gerald Cotten, CEO și cofondator al QuadrigaCX, a murit din cauza unor complicații ale bolii Crohn pe 9 decembrie 2018, în timp ce se afla în India pentru a participa la construirea unui orfelinat, au scris reprezentanții firmei pe Facebook, în data de 14 ianuarie, scrie Playtech.ro.

Într-o depunere pentru protecția creditorilor de la Curtea Supremă din Nova Scoția, Canada, Jennifer Robertson, văduva lui Cotten, a declarat că din cauza morții lui, angajații companiei nu pot accesa cea mai mare parte a fondurilor de monede virtuale.

Cotten era singurul care avea parola la conturile de tip „cold storage” ce conțineau bitcoin de la 115.000 de investitori. Se pare că el nu a lăsat niciun indiciu pentru acea parola, iar experiții în securitate spun că nu pot sparge acele conturi.

Bitconii, la fel ca și alte criptomonede, pot fi stocați pe servere (hot wallets) pentru tranzacții imediate sau pot fi puse în „cold storage”, conturi fără acces la internet pentru ca fi protejate de hackeri.

Bitcoin nu o duce prea bine în prezent, iar valoarea acestuia a scăzut foarte mult de la maximul de 20.000 de dolari înregistrat în trecut. Acum, cotaţia de 3.400 dolari nu mai entuziasmează pe nimeni, iar volumul de tranzacţionare este foarte redus. Cea mai mare problemă o au antreprenorii care au ferme de minare de bitcoin deoarece moneda valorează acum mai puţin decât costul plătit de „mineri” pentru a o genera.

Loteria Română 2019. Care e valoarea câștigurilor din luna ianuarie... BNR Curs valutar 6 februarie 2019. O nouă scădere pentru Euro. Cât costă azi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x