Antena Căutare

Compania care va exploata aurul de la Rosia Montana a castigat peste 300 de milioane de dolari, gratie presedintelui Basescu

Compania canadiana Gabriel Resources a castigat peste 300 de milioane de dolari, ca valoare, in ultimele zile. Informatia a fost facuta public in cadrul emisiunii "Exces de Putere", emisiune realizata de Oana Stancu si Adrian Ursu.



Jurnalistul Adrian Mirsanu a declarat, in cadrul emisiunii "Exces de Putere" ca, de fapt, este vorba despre o crestere a valorii companiei Gabriel Resources cu 300 de milioane de dolari.

Mirsanu a aratat ca actiunile firmei, dupa declaratiile de sustinere ale presedintelui Traian Basescu, au crescut cu un maxim de 300 de milioane de dolari.

In 2010, Gabriel Resources a avut pierderi de 22,7 milioane dolari canadieni (16,9 milioane euro) cauzate de un rezultat negativ de 15,9 milioane dolari canadieni (11,8 milioane euro) din evolutia cursului de schimb si a anuntat ca proiectul Rosia Montana ar putea produce aur din 2014., conform fin.ro.

Compania canadiana detine 80,4% din capitalul social al Rosia Montana, Gold Corporation (RMGC), care dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, in timp ce statul roman detine 19,3%, prin Min-vest Deva.

Citeste si Antena3

Foto: romania-insider.com

Las Vegas, in pragul falimentului. Capitala mondiala a jocurilor de noroc a pierdut pariul cu criza... VIDEO! Las Vegas, in pragul falimentului. "Orasul luminilor" de odinioara este lider de somaj in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x