Continuă lucrările de infrastructură în România. Ministrul Transporturilor: Avem banii alocați

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că a avut o discuţie cu antreprenorii principalelor obiective de infrastructură rutieră şi feroviară şi le-a transmis că sunt bani alocaţi pentru aceste proiecte în buget şi nu există nicio datorie către aceştia.

Antreprenorii au dat asigurări că şi în acest context vor respecta termenele pentru finalizarea lucrărilor de investiţii.

"Am avut o videoconferinţă cu antreprenorii principalelor obiective de infrastructură rutieră şi feroviară din România. (…) Obiectivul principal al acestei videoconferinţe a fost acela de a menţine termenele asumate prin contracte în ciuda contextului actual. Absolut toţi constructorii prezenţi în această videoconferinţă au prezentat principalele măsuri pe care le-au adoptat pentru asigurarea siguranţei angajaţilor la locul de muncă, precum şi cele prin care au realizat aprovizionarea cu materiale de construcţii necesare desfăşurării activităţii”, a declarat ministrul Transporturilor.

Citește și: Ne putem aștepta la o recesiune mai dură decât cea din 2008. Decizia de a plăti șomajul tehnic aduce un impact impact bugetar de peste 30 de miliarde de lei

El le-a transmis acestora că există banii alocaţi în buget pentru aceste lucrări şi nu există datorii către antreprenori.

"Le-am spus că noi avem bani alocaţi pentru aceste proiecte prin bugetul pentru anul 2020, că nu avem nicio datorie către niciun antreprenor şi le-am atras atenţia că la rândul lor şi ei să îşi plătească subcontractorii, furnizorii sau prestatorii de servicii. De asemenea, în urma acestei discuţii, vreau să vă informez că absolut toţi şi-au asumat că termenele asumate prin contract rămân nemodificate. Toţi au reconfirmat faptul că şi în actualele condiţii termenele pentru finalizarea lucrărilor de investiţii în infrastructura de transport rămân nemodificate şi mă bucur să anunţ, spre exemplu, faptul că lucrările la magistrala de metrou M5 Drumul Taberei rămân în grafic, iar termenul nemodificat asumat pentru finalizare rămâne luna iunie 2020”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Premierul Ludovic Orban a spus că este interesat de accelerarea procedurilor pentru finalizarea licitaţiilor pentru tronsoane cum sunt: Sibiu-Piteşti şi Craiova-Piteşti.

"Vă informez că în ultimele două săptămâni, spre exemplu, am semnat ordinele de începere pentru trei obiective de infrastructura rutieră foarte importante: Varianta ocolitoare Timişoara Sud, termen de execuţie 24 de luni, Sibiu - Piteşti, tronsonul 1 Sibiu - Boiţa, termen de execuţie 36 de luni”, a spus Bode.

Citește și: Bani pentru românii aflați în carantină, din cauza coronavirusului! Ce alocații le va da Guvernul celor infectați cu COVID-19

Premierul l-a întrebat pe ministrul Transporturilor în ce stadiu sunt tronsoanele 4 şi 5 de la autostrada Sibiu-Piteşti.

"Pentru tronsonul 5 am comunicat rezultatul procedurii, fiind stabilit câştigătorul, suntem în intervalul celor 10 zile în care se poate contesta rezultatul procedurii de atribuire, după care intrăm în procedură de semnare a contractului. Pentru tronsonul 4 avem 10 oferte, suntem în etapa de evaluare a acestor oferte şi sigur imediat ce finalizăm evaluarea noi vom anunţa câştigătorul”, a mai afirmat Bode.

Citește și: Ce se întâmplă cu pensiile, salariile și ajutoarele de șomaj, în perioada următoare? Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, declarații exclusive, la Observator

El s-a mai referit şi la investiţiile pentru dezvoltarea aeroportului.

Citește și
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Dan este primul rapper din lume care și-a făcut implant cu lanțuri de aur pe scalp în locul firelor de păr. Cum arată
Dan este primul rapper din lume care și-a făcut implant cu lanțuri de aur pe scalp în locul firelor de păr. Cum arată
Florin Salam, despre starea sa de sănătate. Ce a spus manelistul după ce s-a speculat că ar avea probleme medicale
Florin Salam, despre starea sa de sănătate. Ce a spus manelistul după ce s-a speculat că ar avea probleme medicale
Mai multe articole

"La Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti avem în implementare cele două proiecte reabilitare cale de rulare Delta la pista 1, respectiv reabilitare integrală pista 2, aproximativ 30 de milioane de euro, şi pregătim implementarea proiectului pentru noul terminal, aproximativ 1 miliard de euro. Avem bani alocaţi în bugetul pentru anul 2020 pentru exproprieri, 358 de milioane de lei, suntem în procedură de expropriere, de plată pentru cei care urmează să fie expropriaţi”, a transmis ministrul Transporturilor.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri