Antena Căutare

Creditele in euro, pe cale de disparitie. Bancile se indreapta catre imprumuturile in lei

Bancile incep sa se fereasca, tot mai mult, de creditele in valuta. Cateva institutii financiare au anuntat ca vor acorda, incepand de anul viitor, imprumuturi pentru locuinta exclusiv in lei. Asta in conditiile in care si creditele de nevoi personale, in moneda straina, sunt tot mai greu de accesat.

Pana acum, doua institutii financiare au anuntat ca vor acorda imprumuturi pentru locuinta exclusiv in lei. Astfel, cea mai mare banca din Romania ofera deja credite ipotecare numai in moneda nationala, pe 30 de ani, la o dobanda de 10,3% pe an. O alta institutie financiara va acorda, de la 1 ianuarie 2013, imprumuturi pentru casa de asemenea in lei, la o dobanda de 8,8% pe an.

Principalele motive ale acestei orientari tin de riscul valutar, dar si de faptul ca veniturile populatiei sunt cu preponderenta in lei. Astfel, bancile se tem de restantieri si au inasprit, in mai multe randuri, conditiile de creditare. Efectele se vad deja: sumele pe care bancile sunt dispuse sa le imprumute sunt tot mai mici, iar dobanzile, tot mai mari.

foto: Hepta.ro


Programul de guvernare al USL: Programul "Prima Casa" va continua!... Guvernul organizeaza o noua licitatie pentru constructia autostrazii Comarnic - Brasov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x