Lovitura dură pentru toți salariații! Ce se întâmplă, de fapt, cu creșterea salariului promisă la 1 decembrie? Anunț de ultimă oră de la ministrul Finanțelor

În urma ședinței de Guvern de vineri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat când se va aplica mărirea salariului minim, varianta 1 decembrie nemaifiind valabilă. 

În urma ședinței de Guvern de vineri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat când se va aplica mărirea salariului minim, varianta 1 decembrie nemaifiind valabilă.

Întrebat dacă discuțiile dintre Guvern și sindicate, pe tema salariului minim, s-au încheiat, ministrul a răspuns:

„Discuţiile s-au purtat şi cred că mai este vorba doar de câteva avize de asumat pe acest act normativ şi decizia va fi luată.”

Mărirea salariului minim a suferit nouă amânare, data de 1 decembrie fiind înlocuită cu 1 ianuarie 2019:

„Sigur va fi prinsă în ceea ce facem pentru anul viitor ca şi buget (…). Va trebui să fie decizia Guvernului vizavi de data la care salariul minim pe economie se va aplica în România. Doamna prim-ministru a anunţat foarte clar că e o discuţie la nivel de Guvern cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Şi ca şi principiu şi concept este corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puţin. Şi invocând mereu acea predictibilitate pe care trebuie să o respectăm, trebuie să arătăm foarte clar mediului de afaceri că suntem un partener serios şi care sprijină această zonă a economiei (…). Un mediu economic puternic este cel care îţi asigură şi distribuirea unei părţi a veniturilor şi către partea mai puţin fericită a populaţiei, adică în zona de pensii şi nu numai. Au fost discuţiile despre care v-am spus şi cu premierul şi cu colegii de la alte ministere, mai sunt câteva avize şi decizia va fi luată, dar cel mai probabil de la 1 ianuarie​.”

Vă amintim că în luna noiembrie, Guvernul a probat o serie de modificări aduse Codului Municii, ce vor intra în vigoare de la 1 decembrie 2018. Acestea vizează creșterea salariului minim în funcție de vechimea în muncă și de nivelul de studii.

Ultimele știri