Antena Căutare

Cupru Min, capusata de "gasca" PDL Alba. Liderul de sindicat ii acuza pe Berceanu si Videanu de subminarea economiei nationale

Compania de stat Cupru Min a fost inchisa teoretic la 1 ianuarie 2007. Atunci toti angajatii au fost disponibilizati si recompensati cu salarii compensatorii. Dar baietii destepti din anturajul Partidului Democrat Liberal nu au stat degeaba. Au pus imediat ochii pe avutia statului, incercand din rasputeri sa resusciteze societatea pe care au transformat-o intr-o "filiala" de partid. Mai ales ca productia de cupru din ultimele luni ale anului 2006 inca nu fusese valorificata.

Liderul de sindicat, Viorel Hutuleac, sustine ca au ramas aproximativ 1.000 de tone de cupru pe stoc a carui valoare pe piata se invartea in jurul sumei de 7 milioane de euro. Culmea, la cateva zile dupa ce s-a pus lacatul pe usa companiei, cativa "pilosi" au fost reangajati fara sa returneze salariile compensatorii.

Unul dintre acestia a fost Eugen Coldea care detinea functia de directorul economic si actionar al firmei Abrud Contab SRL. Conducerea Cupru Min a incheiat cu firma directorului Eugen Coldea un contract de prestari servicii.

"In 2007 pana in 2009 am avut contractul de prestari de servicii. Valoarea contractului a variat in functie de servicii. Se faceau lucrari de contabilitate, financiare plus alte lucrari pe care imi erau cerute de conducerea societatii. Eram actionar la firma de contabilitate, dar nu lucram la CupruMin. Faceam doar prestari de servicii", sustine Coldea.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, firma lui Coldea a avut in perioada 2007-2009 o cifra de afaceri de aproximativ 300.000 de euro. Cifra de afaceri i-a scazut brusc in anul 2010 la aproape 2.500 de euro. Intrebat ce s-a intamplat cu stocul de cupru, acesta a ridicat din umeri spunand ca nu mai stie.

CITESTE mai mult in Jurnalul National!

Nu toti angajatii la stat vor beneficia de marirea de salarii de 8%... Europa League, speculata de hotelieri: Vezi ce preturi au cerut!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x