Antena Căutare

Daniel Dines și Ion Țiriac, singurii români din topul mondial al miliardarilor. Ce averi au cei doi

Daniel Dines, co-fondatorul și CEO-ul companiei IT UiPath este cel mai bogat român, aflându-se în top 500 mondial. Ion Țiriac se numără și el printre miliardarii lumii, fiind pe locul 1913.

Daniel DInes în sacou și Ion Țiriac în tricou Galerie
Daniel Dines și Ion Țiriac se află în topul mondial al miliardarilor | gettyimages.com

Daniel Dines, it-istul din Onești care acum 6 ani conducea o fimră într-un apartament din București, a devenit astăzi unul dintre cei mai bogați oameni din lume, situându-se pe locul 464 în topul milardarilor, cu o avere estimată la 6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Daniel Dines în vârstă de 49 de ani și Ion Țiriac de 81 de ani sunt singurii români care se află în acest top al miliardarilor.

UiPath, compania fondată de românul Daniel Dines a început din 21 aprilie 2021 să se tranzacționeze la Bursa de la New York, fiind prima companie fondată în România care ajunge la New York Stock Exchange.

În prima zi de tranzacționare s-a înregistrat o capitalizare bursieră totală de 37,7 miliarde de dolari a companiei.

UiPath este prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange

„Ziua de astăzi marchează o etapă majoră pentru UiPath. În urmă cu şase ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din Bucureşti. Acum, suntem o afacere multinaţională care operează în aproape 30 de ţări şi una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creştere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange.

Privesc cu modestie la creşterea noastră rapidă şi extraordinară, care a fost făcută posibilă de către angajaţii noştri, de investitori, de consilieri, de parteneri şi de cei peste 7,900 de clienţi.

Deşi ziua de astăzi marchează un nou capitol în povestea UiPath, suntem încă la începutul unei călătorii de mai mulţi ani către fully automated enterprise – o organizaţie complet automatizată. Vom continua să ne concentrăm pe extinderea automatizării la scară largă, astfel încât să putem elibera oamenii de munca repetitivă şi să deblocăm cu adevărat potenţialul uman la scară largă", a declarat românul Daniel Dines, potrivit ZF.

Daniel Dines a plecat din Onești și acum se numără printre cei mai bogați oameni ai lumii

Dines a studiat matematica şi informatica la Universitatea din Bucureşti. Și-a deshis prima fimră în 1994, radiate în 2002, care se numea Work Prod Expres SRL. În 2001 a plecat în SUA pentru a lucra la Microsoft Corp, iar în 2005 s-a întors în țară și a pus bazele afecerii care urma să devină celebră.

Citește și: Ion Țiriac, infectat cu SARS-CoV-2. Cum s-a îmbolnăvit și cum se simte după ce s-a vindecat de COVID-19

În 2005,firma se numea DeskOver și se ocupa de consultanță IT și outsourcing. În 2012, un client le-a dat ideea să facă RPA, automatizări software. În 2015 firma a primit numele de UiPath și a lansat platforma de robot process automation pentru companii.

În prezent UiPath este o companie cu sediul la New York care utilizează inteligența artificială și instrumentele digitale pentru a ajuta corporațiile mari și agențiile guvernamentale să automatizeze sarcinile de rutină.

Ion Țiriac se află pe locul 1913 în topul Forbes, la data de 22 aprilie 2021, având o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari. Fondatorul Tiriac Group are afaceri în sport, imobiliare, auto și servicii financiare.

Citește și: Ion Țiriac Jr., reacție după ce soțul Serenei Williams l-a numit pe tatăl său „clovn”. Ce mesaj i-a transmis lui Alexis Ohanian

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x