DECLARAȚIA UNICĂ 2018. Încă nu ți-ai depus contribuțiile sociale la ANAF? Ultimul anunț privind DECLARAȚIA UNICĂ de venit!

 

Termenul de depunere a declarației unice ar urma să fie prelungit până la 31 iulie, prin ordonanță de urgență.  Proiectul este discutat joi, în ședința de Guvern.

Mai sunt doar patru zile până la termenul la care românii care obţin venituri în afara salariilor trebuie să depună declaraţia unică, la ghişeu, prin poştă sau online. Probleme sunt mai multe: site-ul ANAF funcționează cu intermitenţe, la ghişee stai la coadă, iar bonificatiile promise de autorităţi nu sunt foarte clare.

Guvernul a anunţat şi instituirea unui sistem de compensare care să stingă creanţele reciproce existente între statul român şi persoanele care beneficiază de despăgubiri în temeiul legilor din domeniul restituirii proprietăţii.

Mai exact, este vorba de persoanele care au creanţe către Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), dar în acelaşi timp au de primit de la această instituţie despăgubiri conform legilor de restituire.

Luni, Ministerul Finanţelor anunţase că 16 iulie este data limită pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

”Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia Unică”, se arată în comunicat.

Declaraţia Unică se poate depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declaraţia se poate depune şi direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Pentru depunerea online a Declaraţiei Unice până la termenul limită, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019.

Printr-o declaraţie rectificativă, Declaraţia Unică poate fi modificată de către contribuabili din proprie iniţiativă, ori de câte ori informaţiile declarate anterior trebuie rectificate, a anunţat instituţia.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE