Antena Căutare

Dobanzile la creditele in lei ar putea scadea in urmatoarea perioada

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, anticipeaza ca dobanzile la imprumuturile in lei vor scadea in perioada urmatoare spre nivelul de 6,25%, cat este dobanda de politica monetara stabilita de banca centrala, odata cu cresterea increderii institutiilor de credit.

"Ma astept ca dobanzile la credite in lei, atat pentru populatie, cat si pentru companii, sa scada spre nivelul nostru in perioada urmatoare, daca vor avea incredere. Totul este o chestiune de incredere", a spus Isarescu la un seminar pe tema inflatiei.

Oficialul BNR a mai precizat ca institutiile de credit mentin dobanzile la lei pe piata monetara la un nivel dublu fata de rata de politica monetara.

"Stau cu dobanzile la creditare cu mult peste dobanda noastra si in timpul acesta mai apar prin presa si ne explica cum Banca Nationala nu stimuleaza creditul in lei", a afirmat Isarescu.

Seful bancii centrale a mai spus ca exista doua motive ale lipsei de incredere a bancilor: Nu au avut incredere in trecerea acestui impas cu inflatia, si au avut toate motivele sa o faca, si faptul ca nu avem inca o piata care sa se lege foarte bine, iar bancherii se fragmenteaza intre dansii."

Sursa: Financiarul

Foto: Intactimages

Emil Boc: Este posibila o noua criza mondiala... Trei sferturi din IMM-uri cred ca mediul economic este nefavorabil afacerilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x