Antena Căutare

Efectele vremii asupra agriculturii românești de anul acesta

Instabilitatea atmosferică din ultima perioadă ne face să ne gândim la următoarea întrebare: care sunt efectele vremii asupra agriculturii românești?

Instabilitatea atmosferică din ultima perioadă ne face să ne gândim la următoarea întrebare: care sunt efectele vremii asupra agriculturii românești?

Agricultura este afectată în mod direct de fenomenele meteo și, din păcate, efectele acesteia nu pot fi ignorate și nici minimalizate. De exemplu, în urmă cu doar câteva zile, în Județul Caraș-Severin s-au înregistrat peste 500 de hectare de teren agricol care au fost afectate de fenomenele meteorologice din ultima lună. Cel mai mult au avut de suferit culturile de porumb și cele de soia.

Agricultura este unul dintre cele mai importante domenii în care prognoza meteo este vitală, iar grija cea mai mare a fermierilor este starea vremii. Spre exemplu, primăvara este perioada în care cea mai mică întârziere în lucrările agricole poate duce la un adevărat dezastru.

Programarea lucrărilor în câmp depind foarte mult de condițiile meteo, deoarece au o influență esențială asupra recoltei la final de an agricol.

O altă grijă importantă a fermierilor, pe lângă starea vremii, se numără și produsele de protecție a plantelor, a semințelor, dar și a utilajelor agricole. Acestea din urmă joacă un rol esențial în lucrările agricole.

Vara se dă startul campaniei agricole prin care se recoltează plantele ajunse la maturitate și se pregătește terenul pentru culturile de toamnă. Acesta este momentul în care fermierii trebuie să efectueze revizii și reparații la mașinile agricole, pentru ca acestea să fie gata pregătite înaintea începerii campaniei de recoltare.tractoare, utilaje agricole

Utilajele agricole pe care fermierii trebuie să le aibă în dotare în parcul de mașini agricole se numără următoarele: tractoare, remorci, prese de balotaj și alte echipamente și utilaje ce permit desfășurare campaniei agricole de vară în cele mai bune condiții.

Parcul de utilaje agricole ajută la buna funcționare și la executarea lucrărilor agricole la timp și în condiții ideale.

Știai că pe Lajumate.ro găsești anunțuri cu tractoare și cu toate utilajele agricole de care ai nevoie pentru începerea campaniei de recoltare?

Intră pe Lajumate.ro și echipează-ți parcul auto cu toate utilajele agricole de care ai nevoie pentru începerea campaniei de recoltare!

Acestea sunt actele necesare atunci când se vinde un teren... Ce locuri de muncă te așteaptă dacă te gândești să te muți în Brașov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x