Antena Căutare

Elena Udrea are "succesuri" la mare

Rezultatele acestui sezon estival sunt cele mai proaste din ultimii zece ani atat din punct de vedere al incasarilor, cat si al numarului de turisti. "Anul acesta au ajuns pe litoral aproximativ 1,8 milioane de turisti, cu 15% mai putini decat in 2009, iar incasarile turoperatorilor au scazut cu mai mult de 25%.

Scaderea pe incasari a fost mai mare decat cea a numarului de turisti, pentru ca preturile s-au micsorat fata de anul trecut. Cele mai cautate au fost ofertele speciale, la preturi mici. Daca nu existau aceste oferte speciale, sezonul ar fi fost mult mai slab. Ele ne-au salvat", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Desi au fost cateva week-end-uri in care statiunile au fost pline, gradul de ocupare nu a trecut de 50% in timpul saptamanii. Pe intregul sezon, hotelurile de la Marea Neagra au fost ocupate in proportie de peste 60%.

"Acest sezon estival este cel mai prost din ultimii 10 de ani. Estimam incasari cu circa 25% mai mici fata de 2009 pentru litoral", spune si Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Deoarece nu poate accepta ca sezonul estival a fost cel mai prost din ultimul deceniu, Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, a emis un comunicat prin care ne informeaza ca datele facute publice de operatorii din turism sunt nerelevante.

Tot articolul, in Jurnalul National

In timp ce Statul a scazut salariile bugetarilor, companiile private le-au crescut... Tabloul “Car cu boi” a lui Nicolae Grigorescu, scos la licitatie pentru o suma-record...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x