Antena Căutare

Euro, moneda preferata de romanii care vor credite pentru locuinte

Euro va ramane si anul viitor moneda preferata de romanii care vor credite pentru locuinte. Desi riscul valutar este mare, clientii bancilor opteaza pentru imprumuturile in valuta datorita dobanzilor mici. Pe langa ratele mai scazute, pot imprumuta si mai multi bani de la banci.

Euro va ramane si in 2013 principala valuta a creditelor imobiliare. Dobanzile mult mai mici compenseaza in mare masura deprecierea leului.

Ratele dobanzilor variaza acum 4,75% si 7,81% pentru un credit de 50.000 de euro luat pe 25 de ani in euro si de 8,3-11,5% pentru un credit similar luat in lei. Aceste diferente se simt si la marimea creditului ce poate fi luat de o familie care castiga 1.000 de euro pe luna. In euro, creditul maxim se ridica la 75.000, in timp ce in lei suma ajunge la echivalentul a 66.500 de euro.

Cei mai multi clienti care cumpara acum locuinte sunt cei care se bazeaza pe programul Prima Casa. A aparut o noua categorie de clienti, cu venituri mai mari, care profita de preturile mici din imobiliare.

Leul s-a depreciat comparativ cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR... Cat castiga cel mai bogat agricultor din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x