Antena Căutare

Explicatie de la FMI: De ce a cerut reducerea duratei concediului maternal

FMI le explica mamelor din Romania de ce Guvernul a decis reducerea duratei concediului maternal. Potrivit Fondului, perioada in care mamele primesc indemnizatii este in Romania mai mare decat in alte tari europene.



Reprezentantii FMI recunosc ca multe dintre masurile adoptate de Guvernul Boc au fost ineficiente. Oficialii Fondului precizeaza totusi ca nu ei au impus reducerea concediului maternal, iar decizia a apartinut doar Guvernului Boc.

Potrivit declaratiilor facute miercuri de premierul Emil Boc, mamele vor avea posibilitatea sa opteze si pentru un concediu de doi ani pentru ingrijirea copilului, dar cu o indemnizatie maxima plafonata la 1.200 lei. Astfel, femeile care vor deveni mame de la 1 ianuarie 2011, vor avea posibilitatea de a alege intre cele doua optiuni de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului:

Prima optiune: perioada acordarii indemnizatiei de 1 an, iar cuatumul cuprins intre 600 si 3.400 de lei. De asemenea, concediul va putea fi prelungit pana la 24 de luni, al doilea an fiind neplatit. Prima de 500 de lei pentru reintoarcerea la locul de munca va fi acordata lunar, pana cand copilul va implini 2 ani.

A doua optiune: perioada acordarii indemnizatieie de 2 ani, iar cuantumul cuprins intre 600 si 1.200 de lei.

Foto: Intactimages

Isarescu: Pentru a avea un brand de tara e nevoie de mai multe branduri puternice in interior... Alimentele, in continua scumpire: Cartofi +10%, ouale +8%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x