Antena Căutare

Fiscul, pe urmele profesorilor: Dascalii trebuie sa declare daca ofera meditatii

Profesorii au intrat in atentia Fiscului. Inspectoratele scolare au inceput sa primeasca formulare prin care cadrele didactice trebuie sa declare daca fac meditatii. Profesorii considera ca aceasta actiune reprezinta un abuz.

Potrivit Ziarul de Iasi, directorii mai multor scoli din Arad au distribuit zilele acestea formulare pe care scrie "Declaratie", prin care dascalii trebuie sa precizeze daca obtin alte surse de venit in afara programului scolar. Profesorii trebuie sa isi noteze numele si functia si sa declare daca obtin venituri din meditatii sau alte activitati desfasurate dupa incheierea programului scolar.

Dascalii si sindicalistii considera ca actiunea este una abuziva.

"Colegii nu trebuie sa se lase intimidati de aceasta actiune, trebuie sa stie ca au libertatea si dreptul de a desfasura orice activitate, remunerata sau nu, in afara programului de lucru. Actiunea este una abuziva si poarta o tenta de presiune. Fiecare cetatean al Romaniei este obligat deja sa respecte legea, nu trebuie sa dea o declaratie ca respecta reglementarile in vigoare", a declarat presedintele Sindicatului Democrat din Invatamant Arad, Danut Ienesescu, citat de sursa precizata.

Inspectorul scolar general Mirela Aldescu confirma ca se lucreaza la o situatie statistica privind activitatile extrascolare ale angajatilor. Cu toate acestea, inspectorul sustine ca actiunea "este perfect legala si are loc la solicitarea ANAF".

"Directorii de scoli au obligatia sa ne furnizeze aceste date, cum si noi avem obligatia sa le centralizam si sa le furnizam ANAF", a spus Aldescu.

Actiunea se va derula pe o perioada de cateva saptamani, timp in care aproximativ 5.000 de dascali vor trebui sa completeze declaratiile.

Sursa: Antena3

Botis: Vrajitorii nu pot fi impozitati pentru ca meseria lor nu exista... Oficial european: Bucurestiul trebuie sa pedepseasca mai sever fraudele cu fonduri UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x