Antena Căutare

FMI: Criza datoriilor din zona euro s-a repercutat asupra rezervelor valutare

Criza datoriilor publice cu care s-au confruntat in primavara mai multe state din zona euro s-a repercutat asupra rezervelor valutare ale statelor europene, rezervele in euro scazand in trimestrul al doilea al anului, conform datelor publicate joi de Fondul Monetar International, informeaza AFP, citata de Agerpres.


Aceste statistici acopera rezervele in valuta a 140 de tari, detinand 56 la suta din rezervele mondiale, in valoare de 8.422 miliarde de dolari. Nu sunt luate in calcul rezervele Chinei, care are cele mai mari rezerve in valuta, in valoare de 2.454 miliards de dolari la 30 iunie (aproximativ 29 la suta din rezervele mondiale), şi care nu a dezvaluit repartizarea acestor rezerve in functie de moneda in care sunt exprimate.

Dupa dolar, a carui predominanta s-a redus treptat incepand din 2002, şi euro, din ce in ce mai important de la punerea sa in circulatie in aceeaşi perioada, celelalte valute reprezinta o parte mai putin importanta a rezervelor.

Rezervele in lire reprezentau 4,2 la suta din total la 30 iunie, fata de 4,3 la suta in martie, iar cele in yeni - 3,3 la suta la finalul lui iunie, fata de 3,1 la suta in martie. Francul elvetian - 0,1 la suta (stabil), iar celelalte monede - 3,8 la suta in iunie (fata de 3,6 la suta in martie).

citeste alte articole pe Jurnalul.ro

Romania nu iese din prapastie... Parlamentarii vor impozitarea veniturilor obtinute din nunti, botezuri si banchete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x