Antena Căutare

FMI da extemporal autoritatilor de la Bucuresti

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), in frunte cu Jeffrey Franks, a venit la Bucuresti pentru a patra evaluare a acordului cu Romania.

Evaluarea FMI se va desfasura in perioada 25 ianuarie - 6 februarie, in comun cu membri ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale. Oficialii misiunii se vor intalni cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, bancilor si ai societatii civile.

Misiunea FMI, CE si BM are loc in contextul in care, in ultimul raport, Fondul a recomandat cresterea moderata a salariilor si pensiilor in 2012. De asemenea, ieri, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a revizuit negativ prognoza privind economia Romaniei, de la 1,1% la 0,8%.

In martie 2011, autoritatile de la Bucuresti au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI incheiata in 2009 printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,5 miliarde de euro. Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la UE si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.

Foto: Intactimages

Fabrica Nokia de la Jucu, cumparata de producatorul de electrocasnice De'Longhi... Ambasadorul SUA: Romania trebuie sa continue reformele economice. Doar reducerea costurilor nu e o solutie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x