Antena Căutare

G20: Puterile emergente doresc schimbarea sistemului economic global

Summitul G20 de saptamana aceasta a fost dominat de criza datoriilor suverane din Europa, dar puterile emergente vor ca economiile majore sa se concentreze pe o agenda mai larga, care include crearea de locuri de munca, dezvoltarea agriculturii si lupta impotriva schimbarilor climatice, conform AP.

China, Brazilia si alte puteri emergente si-au castigat un rol mai puternic in afacerile globale ale Americii si ale Europei, in urma crizei financiare din 2008.

Acum, cand Mexicul va prelua sefia G-20 de la Franta, puterile emergente cer mai multe schimbari de termen lung, menite sa schimbe sistemul economic global intr-unul mai echitabil, sa sporeasca investitiile in Africa si sa transforme agricultura intr-un domeniu mai productiv.

"Elementul cheie este sa nu permitem G-20 sa fie coplesita de criza din Europa", a declarat Mac Maharaj, purtator de cuvant al presedintelui sud-african, Jacob Zuma.

In schimb, "ar trebui sa vina cu un plan care sa stimuleze cresterea in tarile emergente", a adaugat oficialul.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Castigul salarial mediu net s-a majorat. Care sunt domeniile cu cele mai semnificative cresteri... Franta se pregateste pentru "cel mai riguros buget de dupa al Doilea Razboi Mondial"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x