Antena Căutare

Grecia: FMI solicita noi masuri de austeritate si accelerarea reformelor

Seful misiunii FMI in Grecia, Poul Thomsen a estimat ca, pentru a parafa cel de-al doilea acord cu Fondul, Grecia ar trebui sa adopte noi masuri de austeritate, precum taierea salariului minim pe economie si bonusurilor de sarbatori din sectorul privat, si sa accelereze implementarea reformelor structurale.

"Va trebui sa incetinim putin in privinta ajustarilor fiscale si sa ne miscam mai repede, mult mai repede, in implementarea reformelor", a declarat Thomsen, adaugand ca discutiile privind programul dintre Grecia, Comisia Europeana si FMI se vor incheia in cateva zile.

In acelasi timp insa, seful misiunii FMI la Atena a subliniat ca inainte de semnarea noului acord, Fondul vrea asigurari de la principalele partide politice din Grecia ca vor respecta elementele de baza din program, indiferent de rezultatul alegerilor din acest an.

Foto: Intactimages / EPA

Leul se depreciaza usor in fata monedei euro. Vezi cursul valutar!... Guvernul si FMI au convenit sa mentina in noua scrisoare de intentie varianta posibilei cresteri de salarii si pensii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x