Antena Căutare

Hotelierii, carciumarii si taximetristii, obligati sa plateasca impozitul forfetar

Hotelierii, carciumarii, coafezele si chiar taximetristii ar putea fi obligati sa plateasca, inca din aceasta vara, impozit forfetar. Autoritatile lanseaza si un avertisment: cine nu va achita noua taxa va deveni abonat la "vizitele" Fiscului.

Proprietarii de pensiuni nu mai vor un impozit nou. Considera ca platesc deja destule dari la stat. Doar ca autoritatile vor sa aplice forfetarul cat mai repede. Chiar incepand cu luna iulie a acestui an, daca toate detaliile vor fi puse la punct.

“Nu poate fi acelasi nivel de impozit forfetar pentru taximetristi sa zicem si pentru hoteluri. Nu vreau sa pornesc de la zero, cum a pornit acel impozit minim, adica de la 0 cifra de afaceri plateai 500 de euro pe an”, a declarat ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Maria Grapini.

Cifra de afaceri este doar una dintre necunoscutele viitorului impozit. Pana acum, se stie ca forfetarul va fi aplicat pensiunilor, hotelurilor, barurilor, restaurantelor, dar si saloanelor de infrumusetare. De noul impozit nu vor fi scutite nici spalatoriile auto, atelierele de croitorie si cele de incaltaminte. Si taximetristii vor achita forfetarul.

Maria Grapini, spune, insa, ca plata acestui impozit i-ar putea scuti pe proprietari de vizitele dese ale inspectorilor de la Garda Financiara.

Autoritatile spera ca prin plata impozitului forfetar sa se limiteze evaziunea fiscala din domeniul serviciilor.

Science World: Irosim jumatate din mancarea produsa la nivel global... Vesti proaste pentru posesorii de carduri! Peste 650.000 de romani ar putea sa piarda sau sa le fie limitata suma credit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x