Alocațiile pentru copii vor fi majorate doar în anumite condiții! Ce pași trebuie urmați pentru ca majorarea să fie aplicată

Alocațiile pentru copii se vor majora de la 1 martie 2019, doar dacă vor fi îndeplinite anumite condiții. Parlamentul a adoptat joi un amendament la Legea Bugetului, dar acesta nu este suficient ca pentru ca majorarea alocațiilor să fie aplicată.

alocatii, alocatii majorate

Alocațiile pentru copii se vor majora de la 1 martie 2019, doar dacă vor fi îndeplinite anumite condiții. Parlamentul a adoptat joi un amendament la Legea Bugetului, dar acesta nu este suficient ca pentru ca majorarea alocațiilor să fie aplicată.

Majorarea alocațiilor pentru copii. Plenul reunit al Parlamentului a adoptat un amendament la bugetul înaintat de Ministerul Muncii, prin care alocațiile vor fi majorate de la 1 martie 2019.

Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 'Asistenţă socială' cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei", a declarat iniţiatorul amendamentului, liberalul Robert Sighiartău.

Pentru majorarea alocațiilor s-au înregistrat 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” și o abținere. Dar adoptarea amendamentului nu este suficientă pentru aplicarea majorărilor.

În ce condiții se majorează alocațiile pentru copii

Alocațiile pentru copii se vor majora doar dacă Guvernul va da o Ordonanță.

Amendamentul a fost revotat, joi, în plentul Parlamentului, după ce a fost schimbată sursa de finanţare. Anunţul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a apreciat că amendamentul făcut de PNL a fost ”demagogic” întrucât avea o sursă de finanţare care îl făcea de neaplicat. Alocaţiile vor fi plătite din deficitul bugetar, care creşte, astfel, la 2,76% de la 2,55% cât a fost estimat iniţial, scrie observator.tv.

Amendamentul rămâne acelaşi (...) sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului de stat. Astfel, deficitul total general consolidat estimat ajunge la 2,76% din BIP urmând a se face corelările necesare în cuprinsul Legii bugetului de stat. După ce legea va intra în vigoare, nu ştim când va fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, Guvernul trebuie să emită o OUG pentru a modifica Legea alocaţiilor de stat pentru a se putea într-adevăr plăti alocaţiile, să le primească copiii.

Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus în aplicare. A fost făcut de oameni care habar n-au de regulile şi legislaţia financiar bugetară şi l-au făcut fără să se gândească că va putea fi adoptat, urmând ca banii să nu ajungă la copii pentru că nu exista sursa de finanţare”, a spus Liviu Dragnea.

Amendamentul propus de deputatul PNL fusese respis în comisiile de buget-finanţe.

Ultimele știri