Antena Căutare

INTERVIU - Steven van Groningen: As paria, probabil, doar 1 cent pe adoptarea euro din 2015

Presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, a sosit la intalnirea cu echipa „Fin.ro” - „SFIN”, dupa cum era de asteptat, fix la ora stabilita. Cu un usor zambet pe buze si cu naturaletea celui care are in spate patru generatii de bancheri, a transformat interviul intr-o discutie incitanta, in care si-a sustinut punctele de vedere cu calm, dar si cu argumente.

Steven van Groningen priveste cu realism situatia economica din 2011. Desi mizeaza pe crestere economica, arata ca acest lucru nu inseamna si finalul problemelor din ultimii ani de criza: somaj in societate, credite neperformante si provizioane in crestere pentru sistemul bancar. Ne dezvaluie insa strategia bancii pe care o conduce, una bazata pe politica pasilor mici, in care va testa piata cu produse noi. Unul dintre acestea este „Prima ta Locuinta", o alternativa de creditare pentru programul ipotecar guvernamental.

Reporter: Azi e ultima zi de recesiune. Cum sarbatoreste Raiffeisen, maine, prima zi de crestere economica?

van Groningen: (Apreciaza doza de umor din intrebare, dar zambetul ii dispare in momentul cand avertizeaza ca urmarile crizei nu se vor stinge prea repede.)

Bineinteles ca putem sa fim bucurosi ca avem din nou crestere economica, dar cred ca viata de zi cu zi nu se va schimba cu nimic. E doar un punct pe harta care ne arata ca ne miscam in directia buna, dar care nu ne garanteaza ca avem viitorul asigurat. Este bine ca avem crestere, dar acest lucru nu inseamna ca s-a terminat neaparat si cu o serie de probleme. Vom avea crestere mai ales in industrie, export, dar chiar daca incepe, din experienta altor crize, asta nu inseamna ca s-a terminat si cu somajul sau cu creditele neperformante.

Randamentul FP in T1: la 10.000 de euro investiti s-au pierdut 480... Dosarul BIR: Dinel Staicu, condamnat la sapte ani de inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x