Ministerul Elenei Udrea va investi 34 de milioane de euro intr-o partie de schi lunga de 12 kilometri, dotata cu telegondola, un telescaun, doua teleschiuri, tunuri de zapada si o parcare cu 400 de locuri.
Desi zona aleasa pentru partia de schi (intre statiunile Vidra si Obarsia Lotrului) este o zona care ofera peisaje spectaculoase, conditiile pentru un turism integrat - locuri de cazare, de petrecere a timpului liber, restaurante, baruri, aprovizionare - lipsesc cu desavarsire.
Prezent in cadrul emisiunii "Subiectiv", in care s-a dezbatut acest subiect, fostul premier al Romaniei Petre Roman a declarat ca "lipsa infrastructurii in Romania este reala. Nu putem exploata multe lucruri (...) Dar ce locatie este asta (intre statiunile Vidra si Obarsia Lotrului, n.r.)? Locatii cu traditie, precum Sinaia si Predeal abia atrag numarul de turisti de care au nevoie".
In documentatia care a stat la baza deciziei MDRT, primul argument pentru acest proiect este: "In zona exista aproximativ 2500 de locuri de cazare, iar realizarea investitiei va reusi sa genereze un trafic de turisti absolut necesar pentru ocuparea acestora". In realitate, cel mai apropiat magazin este la o distanta de cinci kilometri, scriu jurnalistii de la Romania Libera.
In ceea ce priveste cazarea, lucrurile stau si mai rau. Cel mai apropiat punct este in statiunea Vidra, unde singurele locuri de cazare sunt patru vile, care insumeaza 100 de paturi.
Investitorii, care ar putea dezvolta infrastructura turistica in zona, sunt tinuti departe de statiunea Vidra deoarece terenurile sunt obiect de litigiu, fiind date in folosinta gratuita Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania.
Accesul la partia de schi este, de asemenea, defectuos. MDRT sustine ca partia va fi deservita de o retea buna de drumuri nationale, indicand Transalpina drept cea mai buna cale de acces, insa acest drum este inchis pe timp de iarna. Caile reale de acces sunt dinspre Valcea (100 kilometri) prin Brezoi sau dinspre Petrosani (40 de kilometri).