Antena Căutare

J.P. Morgan: Sansele ca Guvernul roman sa cada sunt mai mari decat cele de a supravietui motiunii

Un raport al bancii de investitii JP Morgan, citat de HotNews analizeaza ce se intampla in cazul in care motiunea ce cenzura trece.

• Ce urmeaza, daca Guvernul cade?

Un colaps al guvernului ar implica in mod automat dezintegrarea actualei coalitii de guvernamant. Acest lucru ar insemna ca opozitia actuala sa formeze o noua majoritate in Parlament. In mod normal, presedintele, dupa consultarea partidelor politice va desemna un nou prim-ministru. Presedintele Traian Basescu ar putea sa nu tina seama de propunerile opozitiei si, in cazul in care doi prim-ministri sunt respinsi in intervalul legal de 60 de zile, alegerile anticipate sunt declansate automat. Intre timp, guvernul actual ramane la putere, dar cu puteri limitate.

• Ce se intampla daca Guvernul supravietuieste?

Chiar si in acest caz, de consolidare fiscala si reformele fiscale vor avea de suferit grav. Acest lucru se datoreaza faptului ca situatia s-a schimbat substantial in Parlament si orice majoritate a coalitiei de guvernamant ar fi foarte fragila. In plus, sansele unui colaps al Guvernului vor ramane ramane (un astfel de scenariu ar fi foarte probabil, dupa alegerile locale, din 10 iunie). Cu toate acestea, BNR va reduce, probabil, dobanda-cheie daca guvernul supravietuieste.

Efectul caderii Cabinetului Ungureanu: FMI si-a suspendat misiunea in Romania... Leul, la un maxim istoric pe interbancar: 4,4010 lei pentru un euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x