Antena Căutare

Laureat al Premiului Nobel pentru economie: Grecia va iesi din zona euro in 12 luni

Economistul american Paul Krugman, laureat al al Premiului Nobel pentru economie in anul 2008, a estimat ca Grecia va parasi zona euro in cel mult un an.

''Ceva trebuie sa se intample si in final ar trebui sa fie o iesire a Greciei din zona euro. As fi uimit daca va putea sa continue mai mult de doi ani fara a iesi. As fi uimit daca ar face-o chiar un an. Evenimentul care va forta o iesire va fi atunci cand Banca Centrala Europeana (BCE) va pune capat creditarii de urgenta a bancilor grecesti. Nimeni nu vrea sa faca acest lucru, dar la un moment dat numerele il vor face inevitabil. Daca as fi un deponent grec as incerca sa transfer banii de la banci, deoarece exista o probabilitate rezonabila ca, dupa un lung week-end, sa constat ca contul s-a transformat in unul nou, in drahme, valorand cu 50 sau 30% mai putin'', a declarat Paul Krugman.

''Suna groaznic, dar comparativ cu 50% somaj in randul tinerilor, poate ca nu este atat de rau. Dar nu exista nicio certitudine. Sa spui ca Grecia va merge bine in primii trei ani de la devaluare - nu stiu acest lucru. Nu este ca si cum Grecia s-ar afla pe o traiectorie sustenabila acum'', a adaugat Krugman.

Foto: wbur.org

Cotatie istorica - Dolarul a ingenuncheat leul... Rezervele valutare ale Romaniei au scazut cu peste 800 de milioane euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x