Antena Căutare

Legumele s-au scumpit cu 300% anul acesta

Oricat de drag le este romanilor sa faca piata, de multe ori se intorc acasa cu sacosele mai mult goale. N-au crescut legumele anul acesta, dar au crescut, in schimb, preturile lor. Din cauza secetei, comparativ cu anul trecut, unele alimente sunt de trei ori mai scumpe.

Clientii si producatorii fac, fiecare, ce pot. Primii cumpara din ce in ce mai putin, iar ceilalti se vaita. Motivul e simplu. Salariile si pensiile au ramas la fel, preturile au crescut.

Rosiile, de exemplu, daca anul trecut un kilogram era un leu, ei, bine, acum nu este mai putin de 3 lei. Si nici celelalte legume nu "mandresc" cu preturi mai mici. Daca anul trecut un kilogram de cartofi era un leu, acum este 1,5 lei. Iar fasolea boabe a ajuns de la 4 lei/kg la 8,5 lei/kg.

De asemenea, si la fructe preturile au crescut cam mult in ultimul timp. Asta si din cauza faptului ca a fost un an secetos. Acum un kilogram de mere este aproximativ 5 lei, aproape dublu fata de anul trecut.

Foto: Intactimages

WSJ: O reglementare UE vizand speculatiile cu derivate ar putea reduce accesul Romaniei la finantari ... Privatizare sub presiunea strazii la Oltchim: Negocierile dintre Dan Diaconescu si Ministerul Finantelor, in impas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x