Antena Căutare

Sute de locuri de muncă din România vor dispărea! Meseriile cele mai afectate de noile tehnologii

Sute de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală generată de noile tehnologii în următorii zece ani.

Sute de locuri de muncă din România vor dispărea! Meseriile cele mai afectate de noile tehnologii
| pexels.com

Sute de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală generată de noile tehnologii în următorii zece ani.

Aproximativ 600.000 de locuri de muncă vor dispărea în următorii zece ani, dintre care 275.000 sunt în pericol în cazul în care lucrătorii nu-şi îmbunătăţesc abilităţile, se arată în raportul PwC’s Workforce Disruption Index.

Domeniile care riscă să dispară sunt industria manufacturieră, agricultura şi utilităţile, unde locurile de muncă au cea mai mare probabilitate de a fi înlocuite, relevă sursa citată. În aceste domenii va fi nevoie de îmbunătăţirea abilităţilor digitale ale angajaţilor. Inovarea şi digitalizarea vor contribui la eficientizarea proceselor de producţie, estimându-se că vor avea un aport la creşterea produsului intern brut al României de 66 de miliarde de dolari, până în anul 2029, dar impun şi aplicarea unor strategii, inclusiv la nivelul guvernului, pentru dobândirea şi îmbunătăţirea cunoştinţelor digitale ale lucrătorilor atât prin programe de recalificare, cât şi prin regândirea programei de învăţământ.

Se preconizează că vor fi create 325.000 de locuri de muncă noi în următorul deceniu, în timp ce pentru alte 275.000, lucrătorii trebuie să-şi îmbunătăţească abilităţile digitale, întrucât noile tehnologii vor elimina, treptat, activităţile repetitive, potrivit raportului PwC.

„Prin urmare, preocuparea pentru educaţie şi recalificare, inclusiv a guvernelor, poate să atenueze presiunea asupra persoanelor cu abilităţi care vor fi tot mai puţin cerute pe piaţa muncii în viitor”, subliniază Ionuţ Sas, Partener PwC România, citat în comunicatul transmis de compania de consultanţă.

(sursa: Adevărul )

Curs valutar BNR 3 iulie 2019. Euro și dolarul în continuă creștere... Din iulie, ANAF pune iar popriri pe conturi. Ministrul Finanțelor: "Până la final se an se recuperează toţi banii&q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x