Antena Căutare

Mai sunt trei zile pentru impozite

Persoanele care au obtinut venituri in afara salariului din inchirieri de locuinte sau terenuri, din drepturi de autor, din activitati agricole sau din practicarea unei meserii liberale au obligatia sa depuna Declaratia privind veniturile realizate pana la data de 17 mai.

In schimb, angajatii nu trebuie sa depuna Declaratia de venit (Formularul 200) decat daca au avut si alte venituri, altele decat cele din salarii.

Formularele se pot lua de la sectiile financiare unde contribuabilul este arondat sau pot fi descarcate de pe site-ul www.anaf.ro/Asistenta contribuabili/ Toate formularele.

Apoi, formularul 200 trebuie completat cu datele din fisele fiscale la care se anexeaza documentele justificative pentru veniturile realizate. In cazul drepturilor de autor, o Adeverinta pe care o obtineti de la compania pentru care ati prestat serviciile respective. De mentionat ca Fisa fiscala, care atesta banii pe care i-ati obtinut ca salariat, nu trebuie trimisa la Fisc.

Pentru cei care au nelamuriri cum trebuie sa completeze Formularul 200, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus la dispozitie numarul de telefon 0314/039160, precum si o prezentare in format electronic "Cum completam declaratia de venit", care este postata pe prima pagina a site-ului ANAF. Nu trebuie sa depuna Formularul 200 contribuabilii care au obtinut bani din impozitul pe dividende sau din dobanzile din depozitele de la banci si care sunt angajati cu contract de munca.

Articolul continuă după reclamă

Si romanii care au obtinut bani in afara Romaniei din activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, salarii platite de un angajator rezident in Romania trebuie sa trimita la Fisc o Declaratie privind veniturile realizate in strainatate. Cei care sunt acum la munca in strainatate nu trebuie sa vina in tara pentru a-si pune la punct situatia cu statul roman.

Ei pot sa descarce de pe internet formularul 201 "Declaratie speciala privind venitul din strainatate" de la adresa www.mfinante.ro, portal ANAF. Declaratia se poate trimite la sectia financiara din orasul unde contribuabilul este inregistrat in Romania de la orice oficiu postal prin scrisoare recomandata.

Documentele pot fi depuse direct la administratiile fiscale sau transmise prin posta sub forma de scrisoare recomandata. Exista si posibilitatea transmiterii online, insa, pentru asta, contribuabilul trebuie sa detina un certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

Sponsorizari
Contribuabilii pot decide ca pana la 2% din impozitul anual sa fie acordat pentru sponsorizarea unei organizatii non-profit, fie ca este biserica, asociatie de protectie a animalelor, fan club sportiv sau serviciu de ambulanta. Puteti face acest lucru bifand casuta 2 de la capitolul III din formularul 200 si completand datele beneficiarului: numele organizatiei, codul fiscal si contul organizatiei in format IBAN. Si persoanele care au avut doar venituri din salarii pot sa sponsorizeze o ONG. Pentru aceasta trebuie sa completati formularul 230.

Sursa: www.jurnalul.ro

Singura strategie antievaziune a Guvernului: controale dese si taxe marite... Nou minim istoric: Moneda unica europeana paleste in fata dolarului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x