Antena Căutare

Ministerul Economiei a gasit un investitor pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda: Consortiul Korean Nuclear

Ministrul Economiei Ion Ariton a primit o scrisoare de intentie din partea companiei BKB Co. Ltd.din Republica Korea, in calitate de lider al Consortiului Korea Nuclear, semnata de presedintele companiei, Chung Si Woo, informeaza ministerul, citat de HotNews.



Potrivit ministerului, in scrisoare preşedintele companiei coreene a precizat ca decizia de a investi in proiectul de la Cernavodă a fost luata dupa intalnirea avuta in luna ianuarie 2011 cu Ion Ariton.

"Suntem siguri ca tehnologia Korean CANDU este cea mai buna pentru constructia reactoarelor 3 si 4 Cernavoda, deoarece aceasta tehnologie este recunoscuta la nivel mondial si numeroase centrale nucleare au fost construite cu aceasta tehnologie in Republica Korea. Toate aceste centrale nucleare au functionat in siguranta in ultimii 30 de ani", se arata in scrisoarea trimisa de liderul consortiului Korea Nuclear.

In cadrul scrisorii, compania isi declara intentia ferma de a achizitiona actiuni ale companiei EnergoNuclear SA, care dezvolta proiectul Reactoarelor nucleare 3 si 4 Cernavoda.

Nu este pentru prima oara cand coreenii isi manifesta interesul fata de reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. In 2006 presedintele Coreei de Sud a efectuat o vizita in Romania, prima in istoria relatiilor bilaterale, ocazie cu care a discutat cu partea romana despre constructia celor doua reactoare. De altfel, compania Korean Hydro and Nuclear Power (KHNP) a si participat la licitatia de atunci organizata de Ministerul Economiei.

Foto: Intact Images

Romania a atins in 2010 maximul istoric la exporturile de mobila... Leul isi continua deprecierea fata de euro si dolar. Vezi cursul BNR!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x