Antena Căutare

Ministrul Agriculturii: "Carnea de miel nu se va scumpi"

Carnea de miel nu se va scumpi inainte de Paste a anuntat Ministrul Agriculturii. Stelian Fuia a declarat vineri ca nu exista motive de scumpire, desi anunturile din ultima perioada privind majorari de preturi la alimente s-au concretizat.

"Am vazut ca se practica foarte mult in ultima perioada, a devenit un sport, sa anuntam mariri de preturi, ca dupa aceea chiar sa le marim. Am vazut in ultima saptamana deja discutii ca pretul la carnea de miel de Paste se va mari", a spus Fuia, conform Mediafax.

Cu toate acestea, el nu crede ca exista motive de majorare a pretului la carnea de miel, pentru ca Ministerul Agriculturii sustine si sectorul ovine, prin subventii.

Referitor la cresterea pretului la oua, Fuia a precizat insa ca valorile de pe piata nu sunt dictate de Ministerul Agriculturii, ci "le face piata". Ministrul Agriculturii i-a avertizat pe producatori ca daca vor vor exagera in continuare cu cresterea pretului, consumatorii nu isi vor mai permite sa cumpere produsele scumpe si vor ramane cu ele in stoc.

Fuia a anuntat ca a discutat cu Consiliul Concurentei si acesta va deschide o ancheta pe sectorul de oua, pentru a stabili de ce pretul a crescut atat de mult.

foto: Intact Images

Datoria publica a Spaniei, la un maxim istoric: 68,5% din PIB... FT: Varianta redusa a gazoductului Nabucco, pe ruta Bulgaria-Romania-Austria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x