Antena Căutare

Oficial BCE: Finantarea Greciei de catre UE trebuie sa ramana un caz exceptional

Membrul consiliului guvernatorilor BCE, Lorenzo Bini Smaghi, a declarat ca refinantarea datoriilor Greciei trebuie sa ramana un caz exceptional si nu unul comun, pe care sa se bazeze orice stat european, informeaza Mediafax.

"Nu trebuie sa ne purtam ca si cum acest acord pentru Grecia a aparut gratuit"


Grecia va primi inca un ajutor din partea Uniunii Europene pentru a evita colapsul financiar. Astfel, Fondul European de Stabilitate Financiara va oferi statului elen o finantare de 109 miliarde de euro. Acestei sume i se mai adauga si o contributie de 50 de miliarde de euro din partea creditorilor privati.

Astfel, Banca Centrala Europeana a anticipat ca participarea bancilor la salvarea Greciei va conduce la riscuri care se vor repercuta asupra contribuabililor europeni. Din acest motiv, Smaghi a cerut ca aceasta salvare economica sa fie urmata de reforme cu rezultate vizibile.

Grecia se indreapta spre primul default (incapacitate de plata) din istoria zonei euro, dar liderii din regiune spera ca astfel sa poata fi evitat un faliment total al tarii.

Citeste si Antena3

Foto:EPA/Intact Images

Esecul Petrom sau cum se autosaboteaza Guvernul... FOTO! Cum va arata viitorul centrul Olimpic de peste 4 milioane de euro din Cluj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x