Pieţele sunt pline de verdeţuri, însă marfa riscă să rămână pe tarabe. Asta din cauza preţurilor care au explodat după vremea schimbătoare. Un kilogram de urzici costă şi 25 de lei. Mai ieftină este "ceapa Dragnea".
O vinde un agricultor din Teleorman, care a botezat-o aşa sperând să atragă mai mulţi clienţi. Spanacul este la mare căutare în post. Este uşor de preparat şi plin de nutrienţi: 200 de grame ne asigură cantitatea de vitamina C pentru o zi şi jumătate din cantitatea necesară de fier.
Urzicile, loboda, leurda, ceapa verde şi salata au umplut tarabele pieţelor din Capitală
Concurenţa e mare, aşa că promovarea e importantă. Ceapa Dragnea e ultima găselniţă a producătorilor din Teleorman. Dar restul trufandalelor ne urzică la buzunare. O pungă de 200 de grame de urzici se vinde cu cinci lei. Pentru o mâncare de patru persoane, e nevoie de un kilogram, care costă 25 de lei. Scump se vinde şi spanacul. Un kilogram ajunge la şase lei. Şi tradiţionala ciorbă de lobodă s-a scumpit. Zece legături, cât să ajungă pentru o familie, ne costă zece lei.
Din cauza preţurilor, vânzările nu mai merg la fel de bine ca în alţi ani, iar comercianţii se tem că vor rămâne cu marfa pe tarabe. Producătorii spun că, dacă nu majorează preţurile, vor ieşi în pierdere.
Până la sfârşitul lunii, trufandalele s-ar putea scumpi şi mai mult. Vremea schimbătoare a afectat culturile, aşa că şi producţia va fi mai slabă decât se aşteptau agricultorii.