Căutare Live

Pieţele sunt pline de verdeţuri, dar la preţuri foarte mari! Un kilogram de urzici costă şi 25 de lei

Pieţele sunt pline de verdeţuri, însă marfa riscă să rămână pe tarabe. Asta din cauza preţurilor care au explodat după vremea schimbătoare. Un kilogram de urzici costă şi 25 de lei. Mai ieftină este "ceapa Dragnea".

Pieţele sunt pline de verdeţuri, însă marfa riscă să rămână pe tarabe. Asta din cauza preţurilor care au explodat după vremea schimbătoare. Un kilogram de urzici costă şi 25 de lei. Mai ieftină este "ceapa Dragnea".

O vinde un agricultor din Teleorman, care a botezat-o aşa sperând să atragă mai mulţi clienţi. Spanacul este la mare căutare în post. Este uşor de preparat şi plin de nutrienţi: 200 de grame ne asigură cantitatea de vitamina C pentru o zi şi jumătate din cantitatea necesară de fier.

Urzicile, loboda, leurda, ceapa verde şi salata au umplut tarabele pieţelor din Capitală

Concurenţa e mare, aşa că promovarea e importantă. Ceapa Dragnea e ultima găselniţă a producătorilor din Teleorman. Dar restul trufandalelor ne urzică la buzunare. O pungă de 200 de grame de urzici se vinde cu cinci lei. Pentru o mâncare de patru persoane, e nevoie de un kilogram, care costă 25 de lei. Scump se vinde şi spanacul. Un kilogram ajunge la şase lei. Şi tradiţionala ciorbă de lobodă s-a scumpit. Zece legături, cât să ajungă pentru o familie, ne costă zece lei.

Din cauza preţurilor, vânzările nu mai merg la fel de bine ca în alţi ani, iar comercianţii se tem că vor rămâne cu marfa pe tarabe. Producătorii spun că, dacă nu majorează preţurile, vor ieşi în pierdere.

Până la sfârşitul lunii, trufandalele s-ar putea scumpi şi mai mult. Vremea schimbătoare a afectat culturile, aşa că şi producţia va fi mai slabă decât se aşteptau agricultorii.

Unde găsești magazinele ANAF în București și în țară! Vei cumpăra haine, cosmetice, electrocasnice, mobilă la preţuri de... Cine sunt creatorii primului start-up românesc evaluat la peste un miliard de dolari: „Noi nu dăm ordine și nici nu eval...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri