Antena Căutare

Primele consecințe economice ale războiului politic dintre SUA și Iran se resimt și în România. Prețul aurului, la un maxim istoric

Gramul de aur s-a scumpit și a ajuns la un maxim istoric, până la o cotaţie de 218 lei. Anunțul a fost făcut de Banca Naţională a României, reprezentanții BNR punctând faptul că a înregistrat din nou o valoare record.

Primele consecințe economice ale războiului politic dintre SUA și Iran se resimt și în România. Prețul aurului, la un maxim istoric
Conflict politic între Statele Unite și Iran

Pentru moneda europeană, BNR a afişat miercuri un curs de 4,7776 lei pentru un euro, mai mare cu 0,26 bani (+0,05%) faţă de cotaţia de 4,7750 lei pentru un euro, stabilită în şedinţa anterioară.

Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, cursul anunţat fiind de 4,2923 lei, în creştere cu 1,82 bani (+0,43%), comparativ cu valoarea de marţi, respectiv 4,2741 lei pentru moneda americană.

Totodată, leul a pierdut teren şi în faţa francului elveţian, ajungând la o cotaţie de 4,4161 lei, cu 1,66 bani (+0,38%) peste cuantumul din şedinţa anterioară, de 4,3995 lei pentru un franc.

În piețele internaționale, prețul aurului a urcat miercuri la maximele ultimilor șapte ani, pe fondul încălzirii conflictului geopolitic dintre Statele Unite și Iran. Evoluția evenimentelor a afectat și bursele internaționale și prețul petrolului.

Iranul a atacat două baze în care erau soldați americani staționați în Irak, generând o criză fără precendent în ultimii ani.

BNR explică păstrarea dobânzii: Creşterea economică a continuat să decelereze. Contribuţia consumului gospodăriilor s-a ... Isărescu: Pensiile trebuie să crească, problema este procentul cu care cresc. Exista doar o soluţie politică, nu avem o ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x