Antena Căutare

Randamentul FP in T1: la 10.000 de euro investiti s-au pierdut 480

Indicele BET-FI a crescut cu 22,3% in trimestru I, fiind depasit doar de indicele Bursei din Sofia.

Actiunile Fondul Proprietatea s-au transformat dupa momentul lista­rii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in magnetul pietei de capital autohtone, fiind de altfel printre cele mai promovate in randul investitorilor straini.

Cu toate aces­tea, daca investitorii cumparau actiuni FP in valoare de 10.000 de euro la momentul listarii, portofoliul lor scadea cu 480 de euro la finalul lunii mar­tie. In schimb, actiu­nile SIF aduceau un castig intre 669 si 2.480 de euro.

Fondul Proprietatea (FP) a devenit la scurt timp de la listare un emitent de refe­rinta pentru piata autohtona de capital, fiind introdus in cosul pricipalilor indici calculati de BVB, cu ponderi im­portante.

Daca din punct de vedere al ca­pitalizarii, al valorii tranzactiilor si al potentialului pe termen lung, actiunile FP sunt un adevarat atu pentru Bursa de la Bucu­resti, prin prisma randamentelor ob­tinute dupa listare nu sunt atractive. In conditiile in care actiunile FP au inregis­trat o sca­dere cu 5,8% a cotatiei in acest an, actiunile SIF au marcat o crestere medie cu 22%.

Cu SIF-urile, castiguri de 2.480 €

Un calcul simplu releva faptul ca actiu­nile SIF au fost mai profitabile pentru investitori in primul trimestru din acest an, in defavorarea FP. Sa presupunem ca un investitor care a planificat investitii in valoare de 10.000 de euro (42.621 de lei) la BVB a avut de ales, la 25 ianuarie, intre actiunile FP si SIF-uri pentru constituirea portofoliului.

Tot articolul, in Financiarul

Creditele pentru IMM, de patru ori mai scumpe la noi decat in Europa de Vest... INTERVIU - Steven van Groningen: As paria, probabil, doar 1 cent pe adoptarea euro din 2015...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x